Поділитись:

Hyundai презентувала робо-машину на чотирьох ногах (відео)

Четвер, 11 лютого 2021, 02:52
Hyundai презентувала робо-машину на чотирьох ногах (відео)

Корейська автобудівельна компанія Hyundai не досягла домовленості з американським тех-гігантом Apple щодо спільного виробництва автономних машин на електричних двигунах. Натомість Hyundai презентувала чотириногого робота-машину, здатного у перспективі допомогти в місіях на інших планетах.

Про це пише Бабель з посиланням на The Verge.

Робо-машина TIGER є версією розробки 2019 року – вона повністю автономна й не потребує водія та пасажирів. В Hyundai переконані, що їхній проєкт змінить світ на краще – машина сконструйована так, щоб діставатися віддалених і складних для проїзду місць.

TIGER можна використовувати з науковою метою, або ж для доставки їжі та медикаментів під час природних катаклізмів та інших лих. Машина має чотири «ноги» з багатьма суглобами, що імітують одночасно ходьбу ссавців і плазування рептилій.

Робо-машина може їздити як звичайна машина, підібравши ноги, а якщо застрягне на важкопрохідній ділянці, її ноги розгортаються та допомагають вибратись на зручну дорогу. TIGER має електричний двигун і може заряжатися від безпілотника, який доставляє її в необхідне місце.

В Hyundai переконані, що їхня розробка може стати в нагоді для міжпланетних місій. Робо-машина здатна перетинати нестабільну поверхню, дряпатися на вертикальну площину, переступати через ями та розставляти ноги в усіх напрямках, зберігаючи стабільний рівень кабіни. У складеному стані TIGER нагадує просто дещо футуристичний позашляховик.

Наразі нова розробка перебуває лише на стадії концепції – немає жодних гарантій, що її пустять до серійного виробництва. Однак Hyundai вважають такий тип машин перспективним і очікують, що в наступні роки їх ставатиме все більше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів