Поділитись:

На Волині покарали приватника, який скидав прибраний сніг на дорогу (відео)

Середа, 10 лютого 2021, 16:01
На Волині покарали приватника, який скидав прибраний сніг на дорогу (відео)

У лютому на Волині випало чимало снігу. Його розчищають як дорожні і комунальні служби, так і приватні господарства.

На жаль, є й такі господарі, які проблему надмірного накопичення снігу вирішують шляхом скидання його на землі дорожнього господарства. 10 лютого виявлено вантажний автомобіль, який звалював сніг на проїзну частину та узбіччя автошляху Н-22 Устилуг – Луцьк – Рівне. На вимогу представника дорожнього підприємства, яке здійснює експлуатаційне утримання цієї ділянки шляху, припинити такі протиправні дії водій не відреагував, мотивуючи свій вчинок тим, що це приватна територія, – повідомили в Службі автомобільних доріг на Волині. 

Представники патрульної поліції, які за повідомленням дорожників оперативно прибули на місце події, склали протокол про адміністративне правопорушення та зобов’язали винних осіб негайно прибрати сніг з дороги.

Дорожники нагадують, що, відповідно до статті 32 Закону України «Про автомобільні дороги», на користувачів автомобільних шляхів покладено обов’язок не забруднювати проїзну частину та смугу відведення доріг, а також не створювати своїми діями загрози безпеці дорожнього руху.

Згідно з пунктом 20 Єдиних правил ремонту і утримання автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, правил користування ними та охорони, затверджених постановою КМУ від 30.03.1994 р. № 198) у межах смуги відчуження автомобільних (позаміських) доріг і червоних ліній міських вулиць і доріг забороняється смітити, псувати дорожнє покриття, обладнання, зелені насадження.

Пошкодження автомобільних доріг, вулиць, дорожніх споруд, залізничних переїздів і технічних засобів регулювання дорожнього руху, створення перешкод для руху та невжиття необхідних заходів щодо їх усунення тягнуть за собою адміністративну відповідальність у вигляді штрафу чи громадських робіт (ст. 139 КУпАП).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
09:09
19 квітня 2024
18 квітня 2024
17 квітня 2024