Поділитись:

Бунт педагогів: чому на Волині хочуть звільнити "невигідну" директорку (відео)

Четвер, 01 вересня 2016, 10:52
Бунт педагогів: чому на Волині хочуть звільнити «невигідну» директорку (відео)

Бунт педагогів: чому на Волині хочуть звільнити «невигідну» директорку (відео)

Вчительський та батьківський колективи у Іваничівській школі-гімназії бунтують проти звільнення керівника закладу Марії Шевчик і готові пікетувати відділ освіти.

Педагоги стверджують, що через неугодність директора школи, яку вже давно намагаються звільнити, на них постійно чиниться тиск збоку начальника відділу освіти. Як пише Буг, 70 людей (працівників гімназії) страждає через свавілля начальника – про це під час зборів 31-го серпня сказав вчитель Сергій Лойко.

Бунт педагогів: чому на Волині хочуть звільнити «невигідну» директорку (відео)

Саме перед першим вересня з'явився необгрунтований наказ про звільнення Марії Шевчик. Керівник закладу й справді пенсійного віку, і, як відомо, хоче виходити на пенсію, але після того, як випустить з школи 11-й клас. Про це її попросили батьки.

Марію Шевчик аналогічним чином "тиснули" два роки тому – відразу після святкової першовересневої лінійки голова райради Андрій Бадзюнь сказав їй написати заяву. Відомо, що очільник району тісно співпрацює з начальником відділу освіти Надією Жук, тому не виключено, що саме він дав вказівку діти Шевчик.

Через безуспішні спроби позбавитися директора-пенсіонера від відділу освіти дістається всьому вчительському колективу. Педагоги розповіли, що немає допомоги школі, не виділяються гроші на ремонт, тому змушені шукати спонсорів. Про це говорили на зборах, які зініціювали вчителі, запросивши Надію Жук.

Бунт педагогів: чому на Волині хочуть звільнити «невигідну» директорку (відео)

"Давайте знайдемо цивілізований підхід щодо закінчення роботи керівника. Такі речі потрібно робити законно і толерантно, принаймі запитати думку колективу. В цьому році Марія Шевчик атестувалася, якісь були зауваження на атестації? Хочу, щоб пояснили, за що нас "обплювали" на конференції освітян і яка причина звільнення директора", – звернувся до Надії Жук колишній начальник Іваничівського відділу освіти, а тепер вчитель школи Сергій Лойко.

Начальник відділу освіти натомість, спираючись на слова, що учні гімназії такі ж, як і в інших школах, цікавилась у присутніх, чому від колективу не надійшов лист, що контингент дітей в закладі дуже слабенький, що заклад цей не заслуговує назви "гімназія".

"Щодо результативності роботи: навчально-виховний процес на конференції ніхто не аналізував, але сказали про результати ЗНО – я озвучила результати, які дав Центр оцінювання якості освіти. Аналізуйте їх", – обгрунтувала власні висловлювання щодо успішності в гімназії Надія Жук.

Вона сказала, що не збирається давати оцінку педагогам, а користується статистикою. До олімпіад та турнірів, в яких щорічно беруть участь переважно гімназисти, тепер залучатимуть й інші школи, а гімназія їздитиме туди окремою командою. Між рядками Надія Жук згадала, що заклад не входить в тисячу шкіл, де кращі результати зовнішнього незалежного оцінювання.

"Щодо директора школи, її пропонувалося й в минулому році, щоб звільнила посаду, на що сказала, що ще рік попрацює і піде. Марії Семенівні пішли на уступки – вона не звільняється, а переходить на посаду вчителя. Запропонувала їй доплату 45 відсотків – вона не хоче нічого, хоче тільки бути директором.

Я готова йти на всі суди, куди ви мене будете подавати. Щиро кажу: людина не звільняється, а переводиться на посаду вчителя математики", – пояснила присутнім на зборах начальник відділу освіти.

Причина звільнення з її слів – за останній період не було виконано ні одне доручення, яке було дане директору школи Надією Жук.

Заступник директора Марія Маймура повідомила, що керівник закладу при наданні доручень від Жук була у відпустці, а вона в цей час виконувала її обов'язки.

Марія Шевчик розповіла про тиск збоку начальника відділу освіти на неї і зокрема на колектив, навела той факт, що на конференції освітян не дали виступити педагогу гімназії. Наказ на звільнення їй принесли вчора, а буквально день перед цим у розмові з Надією Жук ніхто не натякнув про переведення з директора на вчителя. Зауважень до Шевчик у начальника відділу освіти не було. Марія Семенівна нагадала про блокування роботи автошколи, що на базі гімназії, відділом освіти.

Керівник закладу цікавилась, чому Надія Жук забрала зі школи журнали, адже заступники переживають – такого в їхній практиці ще не було.

Бунт педагогів: чому на Волині хочуть звільнити «невигідну» директорку (відео)

"У районі було 26 претендентів на медалі, після ЗНО лишилося 9 медалістів: 6 з інших шкіл, 4 – з школи-гімназії. Одна наша дитина не добрала півбалу. А де ж медалісти з району, які не підтвердили своїх знань? Про це ніхто не говорить. Я готова піти на пенсію, але не в такому стані, коли мене очорняють", – підсумувала Марія Шевчик.

Заступник голови Іваничівської РДА Теодор Гавінський закликав Надію Жук обдумати свої дії, а селищний голова Федір Войтюк звернувся з питанням про статтю, згідно якої звільняють Шевчик – конкретної відповіді ніхто не почув.

Цікаво було б почути думку Андрія Бадзюня, голови райради, з даного питання. Адже відомо, що не так давно у особистій розмові він навіть пропонував дружбу Шевчик та говорив, що не має претензій до її роботи. Проте на зустріч з вчительським колективом він не прибув.

На закінчення зборів начальник відділу освіти Надія Жук повідомила, що надішле новий наказ на скасування попереднього про звільнення директора з посади.

Надрукувати
мітки:
коментарів