Діти готові залишитися на онлайн-навчанні, але батьки – проти, – МОН

Вівторок, 09 лютого 2021, 20:02

За результатами анкетування Державної служби якості освіти, більшість дітей готова залишитися на дистанційній формі навчання, при цьому понад 50 % батьків – категорично проти.

Про це заявив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет під час форуму “Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді”, – пишуть Українські Національні Новини. 

"Державна служба якості освіти проводила не тільки в квітні, а і в червні, і в жовтні, і в грудні зрізи знань і щодо якості освіти, і щодо взагалі анкетування батьків, учнів, стану освіти. Якщо 80 % було категорично проти дистанційної освіти у квітні, то десь у грудні їх було лише 54-55 %. Але при анкетуванні у грудні: 65-70 % дітей готові залишитись на дистанційній формі навчання, при цьому 55-60 % батьків категорично проти дистанційної форми навчання", – сказав Шкарлет.

З 25 січня в Україні діють карантинні заходи, які були встановлені урядом у грудні 2020 року. Так, дитсадки та школи можуть працювати у звичному режимі. Заклади професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти можна відвідувати групами не більш ніж 20 осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: