Поділитись:

Як волинянам надати показники лічильників газу: інструкція

Четвер, 01 вересня 2016, 09:33
Як волинянам надати показники лічильників газу: інструкція

Щомісяця станом 1 числа місяця волинянам необхідно фіксувати показання лічильників газу та впродовж наступних 5 днів передавати їх газорозподільному підприємству аби уникнути розбіжностей із нарахуваннями за використане блакитне паливо.

Аби нагадати волинянам усі можливіі способи, які дозволять зекономити час та передати показання приладів обліку, "Волиньгаз" створив спеціальний відеоролик-інструкцію.

Наприкінці 2015 року в Україні набуло чинності нове газове законодавство. Відповідно до нього, споживачі газу повинні щомісяця самостійно передавати показання лічильників. Це дозволить газопостачальній компанії правильно розрахувати обсяги спожитого газу за повний місяць і сформувати для споживача рахунок лише за реально використаний об'єм газу.

У випадку відсутності фактичних даних лічильника, або даних, переданих невчасно, газорозподільна компанія повинна сформувати рахунок з урахуванням планового місячного об'єму споживання на відповідний період, виходячи із групи споживання, до якої віднесено споживача.

Нині для волинян існує 4 способи оперативної подачі показань лічильників.

  • Через sms-повідомлення на короткий номер 7104. У повідомленні необхідно вказати номер особового рахунку та показання лічильника форматі: 0200111111(пробіл)00000, де 0200111111– 10 цифр розрахункового рахунку та 00000 – показання лічильника (до 5 цифр). Вартість СМС - згідно з тарифом мобільного оператора.
  • Через онлайн сервіс "Особистий кабінет" на сайті 104.ua.
  • Через Контакт-центр за номером (0332)-280-104. Оператори колл-центру працюють у звичному режимі – щоденно із 8.00 до 20.00.
  • Надіславши лист із даними на електронну адресу: [email protected] (у повідомленні необхідно вказати прізвище, номер особового рахунку та показання лічильника).

Споживачам варто перевірити, чи зафіксувалися передані ними показання лічильника в розрахунковій системі. Найзручніше це зробити через Особистий кабінет на сайті 104.ua або зателефонувавши на контакт-центр (0332)-280-104. Нагадаємо, що передані показання відображаються в системі не відразу. Це залежить від способу передачі: від декількох годин (при передачі через "Особистий кабінет") до 5 робочих днів (електронною поштою).

Переглянути відео на YouTube.

Надрукувати
мітки:
коментарів