Поділитись:

Як монетизувати кота?

Автор: Міла Роспопа |
Вівторок, 09 лютого 2021, 07:40

Статтю з таким заголовком я прочитала майже рік тому. Прочитала, і подумала: пфффф, зачєм? Навіщо щось робити з котиком? Він же і так воздає тобі за все ніжним муркотінням холодними зимовими вечорами. І байдуже, що його корм дорожчий, ніж твій, і що какає він у наповнювач з ароматами Франції. Як люблять казати мої подруги, ми працюємо, щоб наші коти мали достойне життя. 

Але. 

Ось він волає о п'ятій ранку, бо в його мисці недостатньо багато корму (хіба ревуть коти, як миски повні? – ревуть). Ось він шантажує мене і скидає з полиць все, що погано закріплене. Ось він роздер новий диван. Ось розбив улюблену чашку. А ось він знову замахнувся лапою на хитке і бентежне життя кактуса Хадановіча. 

В такі моменти думки про монетизацію кота самі приходять у мою голову. Бо одна справа, коли в тебе лапки, і ти нічого не можеш робити. І зовсім інша, коли ти концентроване егоїстичне нахабство, загорнуте у густу шерсть та інкрустоване відбірними лапками. Вибачай, кіт. Сучасні проблеми потребують сучасних рішень. 

У нього лапкиУ нього лапки

Із сільськими котами простіше – їх профіт очевидний. Коти мають ловити мишей. Сьогодні, однак, мишей якось не так вже й багато. І фраза "тримаємо в хаті мишолова" швидше данина пам'яті про бойову славу предків, аніж справжня причина "тримання в хаті" кота. А що робити із міськими котами? Які бояться голубів, у житті не бачили миші, і байдужі навіть до механічних гризунів. Як "монетизувати" такого кота, і змусити його лапки приносити у хату гроші?

Продуктивний котикПродуктивний котик

У статті, яку я згадувала вище, було кілька успішних кейсів. Всі ми знаємо історії котиків, які зробили себе самі. Це кішка Тардар Соус – героїня мему "ґрампі кет", білосніжний кіт Смадж, який ненавидить овочі, вуличний кіт на ім'я Боб, який, як ми знаємо, врятував життя одного музиканта. 

Я дивлюся на свого кота в надії побачити у ньому рятівника, емоційного дивака чи грізного прєзіратєля. Мій кіт дивиться на мене з абсолютним котячим покерфейсом, робить ніжне невинне "мурк" і йде собі далі робити справи, абсолютно впевнений, що у його мисці завжди буде жменя відбірного корму, а в лотку – лавандовий наповнювач. 

Людино, каже мій кіт, ми обоє знаємо, що так воно і буде. 

Схоже, йому байдужеСхоже, йому байдуже

Хоча, він міг би працювати в рекламі, якби не боявся людейХоча, він міг би працювати в рекламі, якби не боявся людей

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів