Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин за понеділок, 8 лютого

Понеділок, 08 лютого 2021, 21:40
Головне у Луцьку: ТОП новин за понеділок, 8 лютого

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів ТОП найцікавіших та найважливіших новин Луцька за понеділок, 8 лютого.

Про те, як Волинь замело снігом

Зранку Луцьк прокинувся у полоні справжньої лютої зими. Місто замело снігом. Вулиці і тротуари були не розчищені, техніка не встигала боротися зі стихією. Тим часом заметіль тільки набирала сили. Синоптики прогнозують, що така зима протримається до кінця тижня. 

Міський голова Ігор Поліщук заявив, що на території міста працювало вісім одиниць техніки на дорогах, 11 одиниць техніки на тротуарах та близько 60 двірників. Також у приєднаних громадах працює 4 грейдери та 5 тракторів. Мер зазначив, що у зв‘язку з посиленням опадів техніка працюватиме протягом дня і вночі.

Всього ж на Волині понад 40 одиниць техніки працювало на місцевих дорогах, аби забезпечити безперешкодний проїзд. Найскладніша ситуація через особливості місцевості склалася у Локачинському, Іваничівському та Горохівському районах. Для забезпечення безперебійного та безпечного проїзду автотранспорту шляхами місцевого значення на Волині залучається додаткова техніка територіальних громад. 

У Луцьку на допомогу комунальникам, які не встигають розчищати вулиці міста від снігу, вирішили прийти деякі бізнесмени. Зокрема, власники «Сіті парку» за власний кошт замовили техніку та розчистили вулиці, які ведуть до цієї території, попри те, що це комунальна власність. 

«Давайте разом будемо чистити дороги, допомагати ближнім та робити безпечнішим пересування на вулиці!», – закликали луцьких підприємців на сторінці СІТY PARK у фейсбуці. 

У зв’язку зі складними погодними умовами, з метою запобігання заторів в дорожньому русі у Волинській області на деяких автодорогах ввели обмеження руху транспортних засобів до закінчення стихії та забезпечення безпечного проїзду. 

Через складні погодні умови та перемети на дорогах станом скасували 20 рейсів, які мали курсувати через Луцьку автостанцію № 1 або відправлятися з неї.

Тим не менш, снігопад і сильний вітер створили багато проблем на дорогах. За інформацією патрульної поліції, у першій половині дня на Волині сталося вісім ДТП. За словами водіїв, вони не могли впоратися із керуванням авто через погодні умови.

Через негоду у Луцьку, в районі Дубнівського кільця, утворилися чималі затори. Дорогу загородили вантажні автомобілі, які не могли заїхати вгору по засипаній снігом дорозі.

У Луцьку на вулиці Глушець напроти колишньої зупинки біля Центрального ринку маршрутка сполученням «Луцьк-Вишнів» врізалась у мікроавтобус Hyundai. В аварії постраждали люди. На місці ДТП працювали рятувальники, медики і правоохоронці.

Рясний снігопад створив справжні пастки для непідготованого для таких випробувань транспорту. У Луцьку «швидка» застрягла у заметі на вулиці Чернишевського, коли поверталася з виклику. ЇЇ витягнули рятувальники. 

Поблизу села Войнин Локачинського району застряг шкільний автобус. За допомогою пожежної автоцистерни підвищеної прохідності на шасі ЗіЛ-131 рятувальники витягнули автобус з пастки.

На автостанції у Володимирі-Волинському мікроавтобус, що перевозив пасажирів, потрапив в замет. Автомобіль витягнули пожежною автоцистерною за допомогою троса.

Під Нововолинськом пасажирський автобус, який їхав на шахту «Бужанська», зі снігового замету не змогли виштовхати пасажири і не витягнув пожежний автомобіль. Впорався з цим лише важкий трактор.

Про «інфекційку» без води і миттєве замерзання струмків на дорозі

Через складну аварійну ситуацію частина житлових будинків та обласна інфекційна лікарня у Луцьку лишилися без водопостачання, а вода потрапляла на проїжджу частину і швидко замерзала, створюючи небезпечну ситуацію на дорозі.

Аварійні роботи у надскладних умовах тривали усю ніч та протягом дня. Водночас підприємство «Луцькводоканал» забезпечило постійний довіз питної води для потреб інфекційної лікарні. Наразі водопостачання в районі та в інфекційній лікарні повністю відновлено.

Подробиці – за посиланням.

Про вибух у квартирі в центрі Луцька

У Луцьку в квартирі будинку № 17 на вулиці Лесі Українки вибухнула газова плита. Від удару розбилося вікно.

Як відомо, на той момент у квартирі нікого не було. На щастя, ніхто не постраждав.  

Більше – тут.

Інші цікаві та важливі новини:

Надрукувати
мітки:
коментарів