Поділитись:

"Швидка" в заметі та нерозчищені дороги: що наробили на Волині сильні хуртовини (відео)

Понеділок, 08 лютого 2021, 16:21
«Швидка» в заметі  та нерозчищені дороги: що наробили на Волині сильні хуртовини (відео)

У Луцьку до прибирання снігу залучили додаткову техніку, але вулиці все одно засипає. 

Про це у коментарі журналістам ІА "Конкурент" розповів начальник департаменту ЖКГ Луцької міської ради Микола Осіюк.

За його словами, для прибирання вулиць і тротуарів цілу ніч працювали 8 одиниць снігоприбиральної техніки "Луцькспецкомунтрансу". Вони забезпечили можливість проїзду для громадського транспорту. Зранку залучили додаткову техніку. Зокрема, на території приєднаних селищних рад працюють 5 тракторів і 4 грейдери приватних підприємців, а також трактори комунальних підприємств приєднаних до Луцька громад. У Луцьку зранку прибирають вулиці трактор і грейдер, а також 11 одиниць техніки підприємства "Луцькспецкомунтранс". 

"На мою думку, на сьогодні громадський транспорт рухається. Люди мають можливість доїхати на роботу, у школи, садочки, та по інших власних потребах", – каже Микола Осіюк. 

Комунальник додає, що результати їх роботи мало помітні, бо стихія продовжує лютувати, і за лічені хвилини сніг знову покриває вулиці. Але як тільки сніг припинить іти, роботу луцьких комунальників одразу стане видно. 

Допомагають ліквідовувати транспортні проблеми і спеціалісти ДСНС на Волині. Якщо за минулий тиждень було 12 таких виїздів, то уже з початку доби рятувальники 8 разів виїжджали на виклики, щоб вивільняти транспортні засоби зі снігових заметів та допомагати водіям, які потрапили в аварію через негоду. Найбільше випадків зареєстровані у Локачинському районі на Волині. 

У Луцьку рятувальники навіть витягували із замету швидку на вулиці Чернишевського. 

І в ДСНС, і у департаменті ЖКГ закликають лучан не виїжджати на дороги без нагальної потреби та не залишати транспортні засоби на тротуарах чи дорогах, адже тоді снігоприбиральна техніка не зможе належно їх прибрати. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
23 квітня 2024
20 квітня 2024
09:09
19 квітня 2024