Поділитись:

У Волинській ОДА заперечують, що Юрій Погуляйко роздає землі на Світязі

Субота, 06 лютого 2021, 12:35

Днями місцеві медіа опублікували сюжет про те, як голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко, нібито, роздає земельні ділянки. 

Це чергова брехня, стверджує пресслужба обласної державної адміністрації. 

Зокрема, мова йде про земельну ділянку, розташовану в урочищі Гушово Світязької сільської ради, яка у 2014-му році передана ПрАТ «Волиньтурист» в оренду на 49 років.

Так, земельну ділянку державної власності рекреаційного призначення площею 12,7461 га (кадастровий номер 0725785600:04:001:0187), право власності держави на яку зареєстровано в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно (реєстраційний номер 282845107257), було передано в оренду на 49 років розпорядженням голови облдержадміністрації Григорія Пустовіта від 10.04.2014 №110 «Волиньтуристу», але без зміни її меж та цільового призначення.

Згідно розпорядження, Шацькій районній державній адміністрації доручено укласти договір оренди зазначеної земельної ділянки з ПрАТ «Волиньтурист» в установленому законодавством порядку, а приватному акціонерному товариству своєю чергою здійснити державну реєстрацію права оренди на земельну ділянку відповідно до вимог чинного законодавства.

Однак, згідно з наявною інформацією, станом на сьогодні договір оренди землі не зареєстровано. Також, згідно з інформацією Світязької сільської ради, АТ «Волиньтурист»  не сплачує коштів за використання вказаної земельної ділянки.

За інформацією Шацької райдержадміністрації, створена комісія з проведення перевірки законності здійснення забудови на земельній ділянці площею 12,7461 га (кадастровий номер 0725785600:04:001:0187). За результатами перевірок були виявлені наступні порушення: будівництво в прибережній захисній смузі озера Світязь; самовільне зайняття земельної ділянки орієнтовною площею 0,60 га (огороджено металевою огорожею по периметру); будівництво без будь-якої проектної документації.

Тож Шацьке відділення поліції Любомльського відділу поліції відкрило кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 197-1 КК України.

Додатково, згідно з реєстром речових прав на нерухоме майно, АТ «Волиньтурист» протягом 2020 року відчужувало будівлі фізичним і юридичним особам. Оскільки при переході права власності на об’єкти нерухомого майна різним юридичним і фізичним особам до них, відповідно до чинного законодавства, переходить і право користування земельними ділянками, на яких розміщені такі об’єкти.

Відповідно, з метою наповнення місцевого бюджету надходженнями від користування земельною ділянкою, недопущення хаотичної та протизаконної забудови прибережної смуги озера Світязь, Волинською ОДА прийнято розпорядження голови облдержадміністрації №532 від 11.09.2020 «Про надання дозволу на розробку технічної документації із землеустрою щодо поділу та об’єднання земельної ділянки».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів