У Німеччині судитимуть 95-річну жінку за участь у Голокості

Субота, 06 лютого 2021, 01:42

У Німеччині висунули звинувачення 95-річній жінці, яка працювала у концентраційному таборі Шутгофф під час Голокосту.

Про це повідомляє Суспільне з посиланням на ВВС.

95-річна жінка, яку німецькі ЗМІ називають Ірмгард Ф, проживає поблизу Гамбурга, а у роки Другої світової війни працювала секретарем коменданта концтабору Шутгофф поблизу Гданська, де було знищено 65 тисяч бранців. В обвинувальному висновку йдеться, що підозрювана допомагала відповідальним за систематичні вбивства євреїв, польських партизанів та радянських військовополонених, виконуючи функції стенографа та секретаря коменданта табору в період з червня 1943 по квітень 1945 року.

Поль Вернер Хоппе, комендант Шутгофа, був визнаний винним в участі в убивствах бранців концтабору в 1957 році та отримав покарання у вигляді 9 років позбавлення волі.

Втім, наразі не відомо, в якій саме ролі Ірмгард Ф постане перед судом, оскільки її учать у вбивствах євреїв та інших утримуваних у концентраційному таборі наразі вивчається. До того ж справу Ірмгард Ф буде розглядати суд у справах неповнолітніх федеральної землі Шлезвіг-Гольштейн, оскільки на момент подій Голокосту підозрювана була молодшою за 21 рік, що виводить її справу з-під юрисдикції "дорослих судів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: