Поділитись:

Скільки зекономив "Волиньгаз" завдяки ProZorro

Середа, 31 серпня 2016, 16:53
Скільки зекономив «Волиньгаз» завдяки ProZorro

У серпні ПАТ "Волиньгаз" розпочало проведення тендерних закупівель через електронні торги ProZorro.

Економія на здійсненні першої пробної операції склала 12%. Надалі компанія здійснюватиме закупівлі у системі у всіх напрямках своєї роботи, – повідомляють у прес-службі структури.

ПАТ "Волиньгаз" не є державною компанією і не підпадає під дію Закону України "Про публічні закупівлі", який зобов'язує товариство брати участь у електронних торгах, однак компанія за власною ініціативою вирішила приєднатись до системи ProZorro для повної прозорості та контролю у сфері закупівель.

Система розрахована на посилення конкуренції серед постачальників та автоматизує їх відбір шляхом проведення електронного реверсивного аукціону, тобто передбачає пониження цінових пропозицій. Перші електронні торги, проведені товариством, підтвердили очікуване зниження ціни на закупівлю товарів. Економія на першій операції при закупівлі 200 пачок офісного паперу становила 12%. Надалі "Волиньгаз" користуватиметься системою електронних торгів для закупівлі товарів від 10 тисяч гривень у всіх напрямках роботи.

"Ми завжди були зацікавлені в тому, аби наша діяльність у сфері закупівель мала економічний ефект для товариства. Враховуючи наше не просте фінансове становище та чинні тарифи, ми не можемо говорити про прибутки для компанії, але зобов'язані дбати про економію коштів. Перший тендер здійснювався товариством для закупівлі товару стандартної специфікації, який не потребував технічного завдання. Таким чином ми намагались вивчити роботу програмного комплексу та убезпечитись від можливих збоїв чи помилок, які б негативно вплинули на діяльність компанії. Успішне та оперативне проведення тендеру показало, що підприємство уже готове повноцінно здійснювати електорнні торги, закуповуючи інші товари", – розповідає начальник управління матеріально-технічного забезпечення ПАТ "Волиньгаз" Олег Гнатюк.

Наразі для проведення електронних закупівель ПАТ "Волиньгаз" обрало торгівельний майданчик E-TENDER, яким уже користуються низка органів державної влади, зокрема Міністерство оборони, НБУ, Держрезерв та інші.

Надрукувати
мітки:
коментарів
20 жовтня 2023
09 серпня 2023
16:00
15 травня 2023
17 березня 2023
23 вересня 2022
16:05
22 червня 2022
03 червня 2022
18:46
25 травня 2022
03 березня 2022
24 грудня 2021