Поділитись:

У помешканнях керівників волинських лісгоспів – обшук

Середа, 31 серпня 2016, 16:06
У помешканнях керівників волинських лісгоспів – обшук

У приміщеннях фірм-експортерів лісу та оселях їх керівників, а також у помешканнях керівників державних лісогосподарських підприємств області проводять ряд санкціонованих судом обшуків, аби виявити фіктивні документи щодо незаконного експорту необлікованої деревини та отримані від цієї діяльності кошти.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Волині.

Як уже відомо, слідчий відділ прокуратури Волинської області проводить досудове розслідування кримінального провадження за фактами зловживання службовим становищем працівниками Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства, які, перебуваючи в злочинній змові, здійснювали незаконний експорт деревини цінних порід в офшорні компанії, засновниками яких є наближені до керівників лісопідприємств особи.

У рамках розслідування кримінального провадження здійснено масштабну спецоперацію з проведення оглядів усіх лісогосподарських підприємств Волині, під час якої вилучили понад 500 метрів кубічних необлікованої деревини цінних порід орієнтовною вартістю понад 3 млн грн.

Окрім того, прокуратурою області скеровано тимчасовому виконуючу обов'язки голови Державного агентства лісових ресурсів України доручення провести службове розслідування щодо керівника Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства й керівників та службових осіб усіх лісгоспів області з питань дотримання ними вимог чинного законодавства щодо заготівлі, обліку, переміщення, реалізації й експортування деревини.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні про незаконну діяльність лісівників триває та перебуває на особливому контролі керівництва прокуратури області.

Надрукувати
мітки:
коментарів