Поділитись:

У Кабміні зробили прогноз щодо відкриття кордонів для українців

П'ятниця, 05 лютого 2021, 09:05

Ситуація з можливістю поїхати за кордон на травневі свята або під час літньої відпустки для українців поки що незрозуміла, проте є три сценарії.

Про це повідомила віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина в інтерв'ю ТСН.

"Є три сценарії. Планування травневих або літніх відпусток може бути ускладнено через продовження жорстких локдаунів по всьому світу. У такому випадку ми, звичайно, будемо обмежені у виборі країн", – заявила Стефанишина.
 
Вона розповіла, що сьогодні Державна авіаційна служба вже затвердила перелік країн для виїзду українців у літній сезон. Це природні туристичні напрямки, такі як Туреччина, Кіпр, Туніс, Чорногорія, Хорватія, Болгарія, Грузія, Албанія та інші. Деякі з них країни ЄС.
 
Другий сценарій, за її словами, полягає в тому, що може бути істотне зниження рівня захворюваності в Україні та це сприятиме відкриттю кордонів. Стефанишина зазначила, що динаміка захворюваності, яка спостерігається зараз в Європі і в Україні, дає надію на те, що до кінця весни українці матимуть ширший доступ за кордон, ніж зараз.
 
"Але також третій сценарій полягає в тому, що передумовою доступу до певної країни буде отримання вакцини", – сказала віце-прем'єр.
 
На її думку, на той час вже не буде дефіциту в доступі до вакцини та це не буде проблемою для українців, охочих поїхати за кордон.
 
Нагадаємо, минулого тижня Україна відновила перелік країн червоної зони. Наразі в ньому перебувають 74 країни, де захворюваність на COVID-19 вища, ніж в Україні.
Надрукувати
мітки:
коментарів