Поділитись:

У Запоріжжі пожежа в лікарні забрала 4 життя (відео, оновлено)

Четвер, 04 лютого 2021, 09:30

У Запоріжжі в обласній інфекційній лікарні в реанімаційному відділенні сталася пожежа. Загинули троє хворих та молода лікарка.

Про це повідомляє Українська правда.

Зі слів голови Запорізької обласної державної адміністрації Олександра Старуха, сталася трагедія о 23:25. На першому поверсі в реанімації в одній з палат на 20 м² відбулось загоряння. Під час ліквідації було врятовано 8 людей, але знайдено 4 тіла: лікарка, молода дівчина 1994 року народження, та троє пацієнтів.

"На першому поверсі перебували люди, які знаходились на штучній вентиляції легенів. Їх виносили на руках", – додав він.

Старух також повідомив про створення комісію для розслідування пожежі.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов терміново вилітає до Запоріжжя для встановлення обставин пожежі. Про це він написав у Facebook

"Чотири людини загинули внаслідок пожежі на території другої обласної інфекційної лікарні в місті Запоріжжя. Ще дві людини зазнали ушкоджень і сім евакуйовано – поряд із ними рідні та лікарі. Причини займання корпусу з’ясовують правоохоронці, за результатами розслідування винних у цій трагедії буде притягнуто до відповідальності за законом. Наразі я в терміновому порядку вилітаю до Запоріжжя з метою встановлення фактичних обставин трагедії", – зазначив він.

Попередньо встановлено, що троє COVID-пацієнтів та лікар, які загинули, отруїлися чадним газом, а анестезіолог та медбрат отримали опіки й перебувають у лікарні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів