Поділитись:

Фільм про війну в Україні включили до шкільної програми у Данії

Четвер, 04 лютого 2021, 03:54
Фільм про війну в Україні включили до шкільної програми у Данії

Дитячу версію документального фільму «Віддалений гавкіт собак» данського режисера Саймона Вільмонта включили до шкільної програми у Даніїі.

Про це повідомила пресслужба посольства України в Королівстві Данія, - пише "Громадське".

Дитяча версія стрічки називається «Олег і війна». Її включили до шкільної програми учнів 6-9 класів.

У посольстві зазначають, що завдяки Дитячому фонду ООН (ЮНІСЕФ), Данському кіноінституту та Данському шкільному центру, учні дізнаватимуться про права дітей, роблячи власні короткометражні фільми, натхненні стрічкою «Олег і війна». Фільм також знайомить данських школярів з Конвенцією про права дитини та Цілями сталого розвитку ООН.

Про фільм

«Віддалений гавкіт собак» спільного виробництва Данії, Швеції та Фінляндії розповідає про життя 10-річного хлопчика Олега, який живе на лінії розмежування на Донбасі. Творці фільму протягом року спостерігали за життям дитини та його бабусі, розкриваючи тему впливу військового конфлікту на дітей.

Зйомки відбувалися у Гнутовому Донецької області з 2015 по 2017 рік. У серпні 2020 року цей фільм був номінований на премію «Еммі». До цього стрічка отримала премію Джорджа Фостера Пібоді в категорії «Документальні фільми», а в 2018 році потрапила до списку фіналістів на премію «Оскар» в номінації «Найкращий документальний фільм».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів