Чому волинські підприємці не отримують грошову допомогу по безробіттю через карантин

Середа, 03 лютого 2021, 23:08

фото Суспільного

Волинські підприємці  з початку року не отримали  допомоги по частковому безробіттю на період карантину.

Тим, хто звертається до центрів зайнятості із відповідними заявами, надсилають відмови, - повідомляє "Суспільне".

Начальник відділу взаємодії з роботодавцями Луцького центру зайнятості Валерій Воробей розповів, що допомогу по частковому безробіттю фізичним особам-підприємцям почали видавати ще торік у травні.

Каже: всього за одержанням виплат до Луцького центру зайнятості звернулося понад 3 тисяч роботодавців, із яких майже 700 людей одержали відмови.

Фінансування допомоги по частковому безробіттю на час карантину передбачене постановою Уряду і здійснюється з Держбюджету. У 2020 році підприємцям Луцька виплатили більш як 50 мільйонів гривень, каже Валерій Воробей.

Цього року усім, хто подає заяви на допомогу, відмовляють через відсутність грошей. Додає: коли відновлять фінансування, підприємці із заявами можуть звернутися в центр зайнятості повторно.

Не всі волинські підприємці змогли отримати державну допомогу по частковому безробіттю на період карантину. Підприємиця Алла Сівак, яка торгує на Завокзальному ринку, під час карантину у 2020 році не працювала майже три місяці.

Про допомогу з часткового безробіття жінка дізналася випадково.

З її слів, оформляла документи самостійно. Через відмови, говорить підприємиця, довелося звернутися за допомогою до юриста. Одержала компенсації – 1,5 тисяч гривень за місяць.

Підприємиця розповіла, що спершу мала відмову по частковому безробіттю. Після того, як документи переписали, каже, за половину вересня їй кошти таки надіслали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: