Поділитись:

Від коронавірусу помер 100-річний британець, який зібрав $35 мільйонів для медиків

Середа, 03 лютого 2021, 01:42

100-річний британський ветеран Другої світової війни Том Мур, який торік зібрав більш ніж 35 мільйонів доларів для служби охорони здоров'я, помер через COVID-19.

Про це повідомляє Суспільне з посиланням на ВВС.

Сер Томас Мур вже кілька тижнів лікувався від пневмонії, а 31 січня був госпіталізований до відділення інтенсивної терапії, де у нього діагностували COVID-19 та підключили до апарату штучної вентиляції легенів.

Королева Єлизавета відправила особистого листа родині ветерана, в якому висловила свої співчуття.

"Її величність отримала велику радість від зустрічі з сером капітаном Муром та його родиною минулого року. Її думки та думки королівської родини зараз перебувають з ним", – розповіли у пресслужбі королівського двору Великої Британії.

Хто такий Том Мур

Том Мур народився 30 квітня 1920 році в Англії. Він був учасником Другої світової війни та Бірманської кампанії (1942-1945), отримав звання почесного полковника. Після війни працював інструктором в танкових військах, був менеджером компанії та мотогонщиком і навіть виграв кілька нагород.

Том Мур став відомим після того, як у квітні 2020 року пройшов 100 кіл без сторонньої допомоги довкола свого будинку. Це сталося за кілька тижнів до його 100-річного ювілею. Причому пересувався він за допомогою рами з колесами, яку використовував з того часу, як зламав стегно. Завдяки цьому марафону він зібрав понад 33 мільйони фунтів (понад 35 мільйонів доларів) для британських лікарів, які борються з епідемією коронавірусу.

Спочатку Том Мур мав намір зібрати тисячу фунтів, однак його вчинок настільки вразив людей, що пожертви зробили сотні тисяч осіб. На знак подяки ветерану понад 500 тисяч громадян підписали петицію із закликом дати лицарське звання відставному капітану. У свій 100-річний ювілей Том Мур отримав понад 125 тисяч листівок зі всього світу від вдячних прихильників, а королева Великої Британії Єлизавета II посвятила його в лицарі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів