Поділитись:

Половини

Автор: Міла Роспопа |
Вівторок, 02 лютого 2021, 07:40

Світ бентежний і непевний, як мій ранковий грейпфрут. 

Зовні ніби звичайний. Але хто знає, який він всередині: кислий чи солодкий? Стиглий, чи ні? Щоб дізнатися, я завжди розрізаю його на половини. 

Та от халепа: половини цього ранку також дуже непевні. Ти вже не знаєш, що їси на сніданок: півгрейпфрута чи пів грейпфрута? А як жити у світі, в якому не можна довіряти навіть звичайним словам? Бо от зранку вони правильні і законні, а підвечір уже ні. Уже інші правила та інші грейпфрути. 

І так з усім. Не тільки з правописом. Кожного дня стає все складніше розібратися, що добре, а що – ні. Зрозуміти, куди рухається країна, в якій ти живеш. Складніше вірити в ідеали, які плямуються зі швидкістю світла людьми, що повірили в них раніше за тебе. І ось ти ніби розрізаєш світ на умовні половини, робиш одну темною, іншу – світлою, наділяєш їх сенсом, куштуєш, вибираєш собі бік. 

Але зі світом не працюють правила ранкових грейпфрутів. Схоже, з цим світом більше не працюють будь-які правила.

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024