Поділитись:

"Пам'ятаєш, тату, капучино в Римі?" – власниця "Дому кави" розповіла, як створила магазин

Вівторок, 02 лютого 2021, 10:33

Кава у горнятках, пластикових стаканчиках, великих чи маленьких чашечках завжди, перш за все, залишається кавою – неповторним напоєм. З неї починається ранок, проводяться ділові перемовини, романтичні зустрічі. Кава однаково смачна, як з друзями, так і на одинці. Смачна вранці, в обід і ввечері. Бо то – особливий напій, з особливою енергетикою.

Якщо ви справжній поціновувач кави, то ви шукаєте для себе щось особливе. Щось своє. Неповторне. Ми можемо замовляти собі інші види кави, але, мабуть, у кожного є свій улюблений смак.

Для Інни Таргоній – це еспресо. В день вона може випити від 2 до 5 чашок. Без цукру. Так їй смакує. Інна – власниця спеціалізованого магазину кави й кавового обладнання з сервісними центром у Луцьку «Дім кави». У магазині  є дегустаційна зала. Тут може кожен охочий спробувати каву на будь-який смак або навіть приготувати її для себе сам.

Інна ТаргонійІнна Таргоній

Магазин знаходиться у затишному місці на вулиці Лесі Українки. Він схожий на маленьку міні-кав’ярню. Тут є кілька столиків, де можна посмакувати улюбленим напоєм, і додаткова друга зала.

Уже 13 років тут продається чи не найсмачніша кава в усьому місті – швейцарської фірми Blaser. Завод має таку техніку і устаткування, що не варто навіть сумніватися у якості його продукту.

У «Дім кави» завжди хочеться повертатися. Бо магазин «підкупляє» атмосферою і затишком. Але найперше – якістю продукту. Бо якщо на чомусь й можна зекономити, то не на каві точно, бо це те, що ми п’ємо щодня. На полицях є сорти спешелті кави. Серед них – моносорти. Магазин може похвалитися тим, що обсмажує каву. Один з найвідоміших сортів «Ямайка», яку вирощують лише на одній плантації світу, також можна придбати у Луцьку.  Ця кава зберігається у вакуумному контейнері.

«Ми уміємо підібрати каву для будь-якого покупця. Вона у нас завжди свіжа і свіжий помел, бо ми не пересипаємо її ні в які банки. Змелюємо під різний спосіб приготування : дрібно – під запарювання у чашці, середній помел – для еспресо і крупний – під гейзерну кавоварку. Загалом у нас продається і готується більше 20 сортів. Нещодавно з’явилася свіжообсмажена кава. Щоправда, лише для оптового покупця», – розповідає Інна.

Зі слів власниці магазину, тут важче готувати каву, ніж у будь-якій кав’ярні.

«Коли у кав’ярні готується лише один сорт кави, то це, звичайно, набагато легше, ніж на 20. Хтось любить м’яку каву, хтось – міцну, інші – кислу, хтось – гірку. Але є такі, які кажуть, що їм, мовляв, все одно, яку пити. Сьогодні ця людина дегустує один сорт, завтра – інший. І через кілька чашечок кави ми приходимо до того, що людина таки знаходить свою – ту, що їй подобається. Знаєте, гурмани – це таке відносне поняття. Хто може себе називати гурманом? Ми відчуваємо на смак –  подобається нам чи ні. І саме це важливо. І чим більше ми п’ємо класної і якісної кави, тим частіше не захочемо пити дешевшу. Але при цьому ми ж не відчуваємо себе гурманами, просто спробували щось якісніше», – розповідає Інна.

Каже, що завжди відчуває неякісно приготовлене еспресо.

«Якщо воно правильно приготовлене, я завжди готова похвалити. Насправді ти відчуваєш, що кава не така класна, як хотілося б, але подано достойно – змелено, приготовлено так, як треба. Тобто людина приготувала максимально смачно. Не кажу, що кава Blaser – найкраща у світі. Але скільки б я не пробувала, то дійсних конкурентів не дуже багато», – каже жінка.

А історія магазину все ж починалася з капучіно, хоча Інна ніколи не була кавоманкою. У Києві спробувала таке капучіно, за яке потім навіть розповідала батькові: «Пам’єтаєш, тату, ти казав, що у Римі пив таке смачне капучіно,  яке не готують ніде більше в світі? Мені здається, що зараз, на Лук’янівці, я випила таке ж» – пригадує Інна.

І коли уже шукала ідею для бізнесу, знала – то буде кава.

Бізнес відкривали разом з батьками. Перші покупці спускалися у приміщення ще недоробленими сходами. Але про це зараз нагадують лише фото.

Окрім кави, тут можна придбати цукерки, шоколад і макаронси.

Значну частину магазину займає кавове обладнання. Тут можна придбати еспресокавоварки – ручні, автоматичні, професійні, та електричні кавомолки.

«Також у нас продаються капсульні кавоварки. До них, звісно, є капсульна кава. Вони дуже зручні і їх дуже багато купують. Хоча собівартість чашки кави, до речі, буде більшою. Капсульну каву також у нас можна приготувати самому. Ще є традиційна акція: при покупці упаковки будь-якої кави – чашка у подарунок», – розповідає Інна. 

Принцип «Дому кави» – не готувати каву з домішками, без додавання штучних сиропів, ароматизаторів. За бажанням відвідувачів до напою можна додати какао, коріандр, кардамон чи корицю. А ще – важливо берегти затишок. Інна ставить до прикладу кав’ярні та магазини у Європі, де власники знають своїх клієнтів не лише в обличчя,  а й із задоволенням можуть випити з ними чашку кави.

«Є такі люди, які не пють кави. І, знаєте, я їх не переконую. Єдине, що можу сказати: вони не пили смачної», – резюмує Інна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

 

 

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
19 вересня 2021
18 вересня 2021
15:01
17 вересня 2021
16 вересня 2021
15 вересня 2021