Поділитись:

Десятки відер олів’є та вареників: бійцям на Схід відправили гостинці з Луцька

Понеділок, 01 лютого 2021, 23:00
Десятки відер олів’є та вареників: бійцям на Схід відправили гостинці з Луцька

Волинські волонтери, які впродовж двох днів готували домашню їжу для українських воїнів на схід, вже відправили передачу. Мікроавтобус з гостинцями солдатам вирушив в дорогу 1 лютого.

Усього вдалося приготувати та зібрати 43 відра вареників, 20 олів’є, 15 кілограмів свіжозасоленого сала, солодощі, консервацію та інші продукти, йдеться в сюжеті Суспільного.

Усі продукти волонтери завантажили в мікроавтобус. Допомогу солдатам повезе лучанин Роман Ковальчук. Каже: їде на передову вперше.

"Будемо їхати через Маріуполь, Волноваху, будемо заїжджати також в Мар’їнку, Авдіївку. Будемо заїжджати до добровольчих батальйонів, військових сатин і волинського "Світязя", – розповів волонтер.

Як розповіла організаторка акції "Олів'є" Наталія Грушка, приготувати домашні страви для бійців на передовій прийшли чотири десятки людей. Роботу розпочали на вихідних. Жінка каже: цього разу акція "Олів’є для солдата" є наймасштабнішою.

В одному приміщенні волонтери нарізали салат, в іншому – ліпили вареники та варили їх у великих каструлях. Готові страви пофасували у пластикові відра. Приїхали долучитися до акції "Олів’є для солдата" також волонтери з Рівного.

Спільне приготування страв для воїнів на передовій лучани з мікрорайону Вишків організовують вчетверте. Ганна Пащук говорить: постійно долучається до такої акції, бо її чоловік – учасник бойових дій. З її слів, головна мета такого заходу – дати волинським бійцям, котрі не вдома, трохи тепла та любові від земляків.

Волонтери планують, що на передову доставлять вантаж з варениками та салатами через добу. Зі слів організаторів, бійці, які в попередні роки куштували вареники від волинян, вже запитували про наступний вантаж.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів