Поділитись:

Нардепа Дубінського виключили із фракції «Слуга народу»

Понеділок, 01 лютого 2021, 21:35
Нардепа Дубінського виключили із фракції «Слуга народу»

Фракція «Слуга народу» виключила зі свого складу народного депутата Олександра Дубінського, проти якого США ввели санкції за втручання в американські вибори. За це проголосували 198 з 246 нардепів, або 80,15% фракції. Проти виключення виступили 29 депутатів, 19 утримались. Хто як проголосував – поіменно не озвучували.

Про це «Бабелю» повідомило джерело у фракції та підтвердив сам нардеп під час спілкування із журналістами.

Голосування за виключення Дубінського відбувалось 29 січня, 1 лютого зібралися, щоб оголосити його результати.

Сам Дубінський назвав голосування фарсом:

«Це не те, що не голосування – чистий фарс. Перетнуто всі «червоні лінії» у фракції. Ми побачили істинні обличчя політичних акторів – і в Офісі президента, і в українському парламенті».

На думку нардепа, результат голосування за його виключення з фракції є «маніпулятивним».

Раніше Дубінський заявляв, що позиватиметься проти керівників «Центру протидії корупції» Віталія Шабуніна та Дарини Каленюк – він звинувачує їх у державній зраді через звернення до Міністерства фінансів США із закликом запровадити проти нього санкції.

Нагадаємо, 25 січня президент Володимир Зеленський на засіданні «Слуги народу» запропонував Дубінському добровільно вийти з фракції. Зеленський мотивував свою пропозицію тим, що подальше перебування Дубінського у фракції буде їй лише шкодити та підривати її репутацію. Однак Дубінський відмовився виходити та знову поскаржився на тиск і наклеп. Після цього у фракції почали збирати голоси за його виключення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів