Поділитись:

Дезінфекційні пости на Волині працюють цілодобово

Вівторок, 30 серпня 2016, 18:10
Дезінфекційні пости на Волині працюють цілодобово

Два контрольно-аропускні пункти облаштовано, зокрема, коло с. Кортеліси (Ратнівський район).

На в'їзді до села працюють так звані дезбар'єри. Це – пропускні пости на під'їзді до села, де працюють ветеринари, поліцейські та представники ДСНС. При чому – цілодобово, – повідомляє прес-служба Волинської ОДА.

Дезінфекційні пости на Волині працюють цілодобово

"Через цей пункт, а це – основна дорога, що веде до Корелісів, проїжджає транспорт, що проходить обов'язкову дезінфекцію та огляд, – наголосив перший заступник голови Ратнівської райдержадміністрації та керівник епізоотичної комісії Євген Саврук. – Окрім того, безпосередньо в селі працюють дві групи, до яких уходять два ветеринари, двоє представників ДСНС та правоохоронці. Представники цих груп здійснюють обхід дворів, описують свинне поголів'я, виявляють хворих тварин та здійснюють дезінфекцію".

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ЗБУДНИКАМИ АФРИКАНСЬКОЇ ЧУМИ НА ВОЛИНІ МОЖУТЬ БУТИ ДИКІ СВИНІ, – ГУНЧИК

Як констатують фахівці, впродовж останніх днів хворих тварин не виявлено. Ті, діагноз у котрих підтвердився раніше, – утилізовано. Загалом же утилізовано 11 тварин, про що складено відповідні акти.

Карантин триватиме не менше 40 днів, як і передбачено нормативними документами. Відповідно, й функціонуватимуть дезінфекційні пости.

Дезінфекційні пости на Волині працюють цілодобово

"Епізоотична ситуація – дуже важлива, – наголосив голова ОДА Володимир Гунчик. – Позаяк маємо зробити все, аби не допустити поширення вірусу. Для людей він не становить особливої загрози, але може обернутися неабиякими економічними збитками. Тому маємо максимально ефективно спрацювати в цьому напрямку. Разом із тим, не слід забувати, що на постах працюють люди, працюють цілодобово, тому потрібно подбати і про умови роботи".

"Поки немає гарячого харчування, але в цьому напрямку працюємо, – зазначив голова Ратнівської РДА Андрій Харлампович. – За день-два налагодимо й таку систему. Якщо маємо інформацію, що виявлено тіло тварин будь-де, то одразу кидаємо всі сили, аби виявити чи не виявити збудник та утилізувати рештки тварини".

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ЯКЩО АФРИКАНСЬКА ЧУМА "ПІДЕ" ВОЛИННЮ – ВИРІЖУТЬ ВСІХ СВИНЕЙ

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
17 квітня 2024
16 квітня 2024
14 квітня 2024
10 квітня 2024
08 квітня 2024
07 квітня 2024
06 квітня 2024
04 квітня 2024