Поділитись:

Чи можуть діти отримати антитіла проти COVID-19 в утробі матері

Понеділок, 01 лютого 2021, 00:52
Чи можуть діти отримати антитіла проти COVID-19 в утробі матері

Науковці з Дитячої лікарні Філадельфії (США) з'ясували, що під час вагітності матір може передавати антитіла, які захищають проти коронавірусу,  дитині в утробі.

Дослідження опублікували в журналі JAMA Pediatrics Американської медичної асоціації, - пише "Громадське".

Під час дослідження вивчили понад 1400 матерів і новонароджених. Медики з’ясували, що захисні антитіла IgG передалися через плаценту дитині у 72 з 83 інфікованих або раніше інфікованих вагітних жінок.

Фахівці також припускають, що вакцинація вагітних жінок може захистити і їх ще ненароджених дітей, відтак кажуть, що варто вивчити таку можливість.

«Наші результати демонструють потенціал материнських антитіл,  які спеціалізуються на SARS-CoV-2, для забезпечення захисту новонароджених від коронавірусної хвороби», — написала команда дослідників.

Зазначається, що у жодного з немовлят від інфікованих матерів не було коронавірусу. Також у 60% жінок, у яких були антитіла проти COVID-19, не було ніяких симптомів.

Доктор Флор Муньос, молекулярний вірусолог з Медичного коледжу Бейлора, який не брав участі у дослідженні, розповів , що поки невідомо, наскільки ефективно такі антитіла можуть захищати дитину. Він наголосив, що, наприклад, антитіла проти інших вірусів, таких як грип або правець, швидко зникають, якщо передалися від матері до дитини під час вагітності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів