Поділитись:

Нацкомісія: Український правопис поки є чинним

П'ятниця, 29 січня 2021, 15:20
Нацкомісія: Український правопис поки є чинним

Постанова Кабінету Міністрів «Питання українського правопису» є чинною й обов’язковою для виконання на всій території України щонайменше до оприлюднення повного тексту рішення суду, яким вона скасована.

Про це йдеться в заяві Національної комісії зі стандартів державної мови щодо ситуації з рішенням Окружного адміністративного суду міста Києва стосовно Українського правопису, – повідомляє Освіта.ua.

У Національній комісії зі стандартів державної мови висловили стурбованість ситуацією, що склалася навколо нової редакції Українського правопису.

«Усвідомлюючи важливість покладених Законом України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» на Комісію завдань, пов‘язаних із напрямами діяльності Національної комісії зі стандартів державної мови, та власну відповідальність, Комісія звертає увагу на те, що завчасні дії, звернення та заклики можуть вивести українське суспільство за межі правового поля», – йдеться у заяві.

Зважаючи на широкий резонанс, Національна комісія зі стандартів державної мови звертає увагу органів державної влади, місцевого самоврядування, громадських організацій, що на сьогодні немає повного тексту рішення суду, який може бути предметом конструктивного обговорення.

«До моменту, коли рішення суду набере законної сили, постанова Кабінету Міністрів України «Питання українського правопису» від 22 травня 2019 року № 437 є чинною й обов’язковою для виконання на всій території України», – наголосили в Національній комісії зі стандартів державної мови.

Нагадаємо: Окружний адміністративний суд Києва скасував постанову Кабінету Міністрів, якою було схвалено нову редакцію «Українського правопису». 

У Міністерстві юстиції вже повідомили, що вважають ухвалене рішення незаконним і будуть оскаржувати його в апеляційній інстанції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів