Поділитись:

Бійцям АТО буде простіше знайти роботу

Вівторок, 30 серпня 2016, 19:35
Бійцям АТО буде простіше знайти роботу

Працевлаштування ветеранів бойових дій на Донбасі пришвидшиться майже вдвічі.

Відповідні законодавчі зміни набувають чинності 30 серпня, – інформує Радіо Свобода.

Подолати проблему безробіття серед ветеранів АТО держава планує заохоченнями і квотами. Бійці такі нововведення вітають, однак застерігають: головне, щоб зміни до закону не перетворилися на бюрократичну тяганину. Натомість експерти вважають, що проблему працевлаштування треба вирішувати комплексно. Від початку війни статус безробітного отримали понад 38 тисяч ветеранів бойових дій.

За словами виконувача обов'язків голови Державної служби зайнятості Валерія Ярошенка, законодавчі зміни дадуть "нові важелі" для пришвидшення пошуку роботи військовослужбовцям.

"Буде введена квота, якщо на підприємстві більше 20 працівників, то треба, щоб 5% були працевлаштовані воїнів АТО. Тобто так законодавчо визначено. Раніше це була, наприклад, категорія матерів одиночок. Також якщо підприємець або роботодавець бере на два роки наших бійців, які повернулися зі Сходу, на роботу на два роки, то рік за рахунок Фонду зайнятості йому сплачується Єдиний соціальний внесок. Це достатньо суттєва підтримка для бізнесу", – пояснює Ярошенко.

Він прогнозує, що зміни дозволять пришвидшать працевлаштування учасників АТО щонайменше на 40%.

Від початку війни на Донбасі статус безробітного отримали понад 38 тисяч ветеранів бойових дій на Донбасі.

Надрукувати
мітки:
коментарів