Поділитись:

Популярні старовинні двері в Луцьку реставрують: вже є документи

П'ятниця, 29 січня 2021, 12:48
Популярні старовинні двері в Луцьку реставрують: вже є документи

Вже готовий пакет документів на реставрацію дверей на вулиці Словацького, 1 – це відомі зелені двері, на фоні яких полюбляють фотографуватися. До слова, щодо захисту цих дверей свого часу лучани запускали флешбом. Також готові документи щодо реставрації дверей на вулиці Кривий Вал, 32. Це будівля Пенсійного фонду.

Про програму реставрації дверей, балконів "Автентичний Луцьк" розповів начальник відділу охорони культурної спадщини Луцькради Олександр Котис на телеканалі "Аверс".  

"Чому, власне, ми починаємо з цих двох об'єктів, бо це об'єкти міської власності. Тут простіше. Далі, думаю, піде позитивна хвиля. На черзі стоять двері в будинку на вулиці Лесі Українки, 7. Це чорні вузькі двері, вони мають в нижній частині різьблену автентичну частину. Також будинок на вулиці Крилова, 3. Таких будинків є багато. Все залежатиме від напрацьованого механізму", – пояснив він. 

Зі слів Олександра Котиса, хочуть співпрацювати з ініціативою, яка відома на всю Україну. Це реставратори з Івано-Франківська, вони мають велике портфоліо робіт і займаються реставрацією вже майже п'ять років. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024