Поділитись:

Без грипу: на ГРВІ перехворіли 8% волинян

П'ятниця, 29 січня 2021, 10:50
Без грипу: на ГРВІ перехворіли 8% волинян

На Волині інтенсивний показник захворюваності на грип і ГРВІ становить 345,9 на 100 тисяч населення (вищий від середньодержавного на 32 %) та нижчий від епідемічного порогу на 39,7. Перевищення не зареєстровано у жодному районі області.

Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр МОЗ.

Упродовж останнього тижня в області на ГРВІ захворіли близько 4 тис. волинян, із них 26 % – це діти віком до 17 років (близько 1 тис.). Штами вірусу грипу не виділялись. Близько трьох відсотків від загальної кількості захворілих госпіталізовано. Серед них 83 % – це дорослі особи. Летальних випадків за цей час виявлено не було.

З початку епідемічного сезону гострими респіраторними вірусними інфекціями перехворіло вже понад 81 тис. мешканців області (8 % населення), що на 8 тис. більше ніж попереднього сезону.

За даними епідеміологічного нагляду в Україні зафіксовано спорадичне географічне поширення грипу. Разом з коронавірусною хворобою COVID-19 реєструється грип типу А(Н1)pdm09, що характерно для даного періоду часу.

За минулий тиждень інтенсивний показник захворюваності на грип та ГРВІ в Україні нижчий  епідемічного порогу на 40 % та становить 289,9 на 100 тис. населення, а також на 3,7 % вищий за аналогічний період минулого сезону. Епідемічний поріг ГРВІ в усіх регіонах України був на неепідемічних рівнях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів