Поділитись:

В Італії арештували лікаря за підозрою у вбивстві хворих на коронавірус пацієнтів

Четвер, 28 січня 2021, 02:19
В Італії арештували лікаря за підозрою у вбивстві хворих на коронавірус пацієнтів

фото ілюстративне

На півночі Італії, поблизу містечка Брешія, арештували  лікаря, якого підозрюють у вбивстві двох  COVID-пацієнтів на початку пандемії.

Про це пише "Укрінформ".

Зазначається, що прокуратура інкримінує 47-річному Карлу Моска навмисне введення міорелаксантів двом пацієнтам лікарні поблизу містечка Брешія, що призвело до їхньої смерті.

В обвинувальному акті йдеться про те, що лікар таким чином хотів звільнити ліжко-місця та намагався зменшити навантаження на відділення невідкладної допомоги, яке було перевантажене в критичні перші дні пандемії на півночі Італії.

За даними слідчих, через кілька тижнів було повідомлено про смерть двох пацієнтів віком 51 та 80 років; їхні тіла ексгумували та виявили в них анестетики.

Наразі підозрюваний очікує допиту, запланованого на п’ятницю, 29 січня.

Як відомо, міорелаксанти є лікарськими препаратами, що знижують тонус скелетних м'язів, скорочуючи рухову активність до повної нерухомості. Їх використовують, зокрема, при інтубації хворих, а неправильне дозування може призвести до смерті пацієнтів.

Італія наразі знаходиться на восьмому місці у світі за темпами розповсюдження коронавірусу. Від початку пандемії померло вже більше 86 тисяч італійців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів