Поділитись:

В Україні хочуть вакцинувати від коронавірусу 35% населення вже до кінця року

Четвер, 28 січня 2021, 00:43
В Україні хочуть вакцинувати від коронавірусу 35% населення вже до кінця року

До кінця 2021 року в Україні хочуть вакцинувати від коронавірусу понад 14 млн осіб, що  складає  понад 34% всього населення країни.

Про це заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко, - пише "УНН".

“Ми, розпочинаючи з лютого-березня, старт кампанії, до кінця 2021 року із залученням близько 500 мобільних бригад, а також 4250 кабінетів щеплення для дорослих, або для COVID. Ми зараз не розглядаємо залучення кабінетів щеплення, які використовуються для вакцинації дітей згідно з календарем щеплень, готові провакцинувати 14 млн 370 тис. людей. Це 34% загального населення. Цей показник може бути як в сторону збільшення, так і в сторону зменшення. Але він якраз розрахований на поетапність”, - сказав Віктор Ляшко.

Нагадаємо, що Україна досі не отримала вакцину від COVID-19, однак до кінця січня очікуються перші 200 тис. доз. 

Міністерство охорони здоров’я України сподівається розпочати вакцинацію від COVID-19 вже у лютому і до 2022 року вакцинувати не менше 50% населення — уже виділено пріоритетні групи. Вакцинація від COVID-19 в Україні буде добровільною для всіх громадян.

У ВООЗ вважають, що для того, аби запобігти поширенню коронавірусу, потрібно вакцинувати близько 60-70% населення світу, або щоб люди вже мали імунітет.

В Україні кампанія із вакцинації від COVID-19 відбуватиметься у 5 етапів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів