Поділитись:

Картонному Ілону Маску показали музей космонавтики в Житомирі (відео)

Вівторок, 26 січня 2021, 16:01
Картонному Ілону Маску показали музей космонавтики в Житомирі (відео)

12 січня всесвітньо відомому українцеві Сергію Корольову виповнилося б 114 років. Росіяни привітали основоположника космонавтики у Twitter і керівник космічної компанії SpaceX Ілон Маск під російським твітом написав "Він був одним із найкращих". Потім офіційні акаунти Росії й України почали сваритися. Київ нагадав, що Корольов завжди вважав себе українцем.

Водночас Володимир Зеленський офіційно запросив його до Житомира, на батьківщину легендарного конструктора. Журналісти 5-го каналу показати, що Маск втрачає, ігноруючи запрошення. 

Поки справжній Ілон десь в Америці міркує про те, як колонізувати сусідню планету, його картинний двійник вирушає на малу батьківщину українського вченого в галузі космонавтики. На під’їзді до Житомира чекає перше випробування: зв’язок тут не надто якісний. Інтернету немає. Та картонний винахідник ніяк на це не відреагував. Хоча для реального це було б, напевно, трагедією. Але несемося далі. І вже радіємо, бо дорога до Житомира з Києва як американський хайвей – широка, легка. Дві години – і на місці.

До Житомира людину майбутнього вирішив запросити президент Володимир Зеленський, бо звідси розпочалася космічна ера людства, яку пропагував видатний житомирянин Сергій Корольов. А саме ним так захоплюється Маск. Та от запрошення від українського президента до Маска не долетіло. 

Як годиться за протоколом, високі гості під час свого візиту зустрічаються з представниками місцевої влади. Заступник голови Житомирської обласної ради приймає "делегацію". При такій нагоді розпитують чиновника, а чим же зацікавити справжнього Ілона Маска в Житомирі. Місцева влада каже, що до можливого візиту гостей великого калібру область цілком готова. Два роки тому Житомир приймав президентів України та Білорусі. Кажуть, вони не нудьгували. І вірять, що й Ілону Маску сподобається.

Знають, що може бути цікавим для Ілона Маска в Україні й на Банковій. В одному з нещодавніх інтерв’ю заступник керівника Офісу президента сказав, що в Україні є поклади металу, з якого виробляють батареї для електрокарів Tesla. Але місцева влада Житомирщини про поклади літію в своїй області навіть не чула. Бурштину, кажуть, багато, а літію немає. 

Перша зупинка – Національний музей космонавтики імені Сергія Корольова. Зараз музей космонавтики в Житомирі як магніт, що має притягнути саме реального Ілона Маска до України. Це місце для справжніх мрійників, яким, до речі, і є Ілон Маск. Тут про нього згадують не раз: на екранах показують його "Теслу", яка дрейфує космосом, зореліт, який імітує роботу його космічних кораблів. А також у цьому музеї порівнюють космічні програми видатних інженерів: Корольова та Маска.

Українець Корольов, каже директорка закладу, був багато в чому схожий на свого наступника Ілона Маска. І мрії мав, до речі, не гірші. У національному музеї є багато експонатів, над якими працював сам Корольов. Можливо, ці прототипи й не вразять нинішнього Ілона Маска, який і до того вже бачив багато, але деякі з них точно розважать. Нещодавно в музеї з’явився робот Мекканоїд.

Технічними ноу-хау затягнути реального Маска в Житомир таки не вдасться, оцінюють реальність місцеві інженери. Але подорож машиною часу обіцяють. Щоправда, в минуле. Тож друга зупинка – станція дистанційного зондування Землі, яка передає знімки з космічних апаратів. Вона єдина в усій країні. Тут прийняти знімки можуть набагато швидше, аніж в інших країнах світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів