Поділитись:

Ексгібіціоніст Пашка

Автор: Міла Роспопа |
Вівторок, 26 січня 2021, 07:40

У житті є речі, які ми воліли би не знати. 

Скільки триває оргазм свині, яка різниця між фурункулом і карбункулом, із чого роблять желатин і сосиски, та як готують улюблені страви у вашому улюбленому закладі. 

В моєму житті таких зайвих знань навіть більше, адже кожного дня по роботі я спілкуюся з новими людьми. І от, крім власне теми спілкування, я часто дізнаюся, що Олег Винник – сонечко, якому голос дав сам Бог. Я дізнаюся, що коронавірус винайшли в лабораторіях, аби винищити людство, бо щось нас тут багато розвелося. Дізнаюся, що Ірина Білик зробила чергову пластику, Наташа Могилевська безцеремонно світила трусами на камери у центрі столиці, а "АС Пушкин – ета савсєм нє гонщік, как ви маглі падумать". Слухати це часом дратівливо, але зазвичай дуже весело.

Та недавно мені відкрилося знання, яке чомусь дуже хочеться забути. 

Я щойно рік, як переїхала у свою квартиру в маленькому панельному будинку Луцька, і нарешті наважилася запросити на вечерю сусідів. Вечір був легким і невимушеним. Ми довго розмовляли, ділилися дивними історіями, і серед них я почула цю. Коротку і несподівану, як блискавка у нічному літньому небі. 

Це історія про Пашку. 

Раніше я думала, що у квартирі до мене жили одна загадкова родина військових, одна привітна сім'я журналістки і дівчина з одним однооким котом. Сусіди розказали, що були ще люди. І серед них Пашка. Пашку на поверсі знали всі. Простий веселий хлопець, вітався із сусідами, був завше у доброму гуморі. Він був із тих, про яких потім кажуть "та що ви, ми навіть подумати таке не могли, нормальний же хлопець, ввічливий, бабусям двері притримує".

Зранку і ввечері Пашка любив прогулятися на сходовому майданчику голяка. Або майже голяка. У нього ще інколи був рушник, який ледь-ледь прикривав усе, за що людям зазвичай соромно. Але рушник був не завжди, пригадують мої сусіди. 

І здавалося б, ця історія – літня блискавка. Про неї варто забути, і далі насолоджуватися вечорами. Але я дивлюся на будинок навпроти, і постійно уявляю, що могли бачити його мешканці у моїх вікнах. 

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024