Поділитись:

Проспект Волі варто зробити повністю пішохідним, – луцький архітектор

Вівторок, 30 серпня 2016, 10:41

Проспект Волі, що в Луцьку, потрібно зробити пішохідним. В ідеалі – якби транспорт рухався в тунелі під землею, на що потрібні величезні кошти.

Про це в інтерв'ю Волинь24 розповів екс-керівник історико-культурного заповідника "Старий Луцьк", а нині голова обласної організації Національної спілки архітекторів України Тарас Рабан.

"В ідеалі було б загнати транспорт під землю в тунель, але на це потрібні величезні кошти. Це мрія. В Радянському Союзі вже намагались втілити ідею з пішохідним проспектом Волі в життя, тоді тролейбусну лінію пустили по вулиці Глушець, але чомусь це не прижилось", – підкреслив він.

Із його слів, транспорт на проспекті Волі потрібно "очистити" та лишити тільки для тих, хто там живе і транспорт, який привозить товари в магазини.

"Але, щоб це зробити, вулицю Глушець потрібно розширити – щоб в одному напрямку було три смуги та в іншому стільки ж. Можна боротись за природу, але нам парку вистачить ще на 100 років, щоб його облаштовувати і приводити до пуття. А так є можливість розширити вулицю за рахунок парку", – резюмував Рабан.

Надрукувати
мітки:
коментарів