Поділитись:

Конор у нокауті: як Дастін Порьє перебив Макгрегора

Неділя, 24 січня 2021, 08:57

Конор у нокауті: як Дастін Порьє перебив Макгрегора

Перший поєдинок Конора Макгрегора проти Дастіна Порьє відбувся доволі давно – у 2014 році. Бій проходив у напівлегкій вазі, а ірландець просто зжер луїзіанського «файтера», відправивши його у нокаут ще в першому раунді. 

Зовсім скоро Конор став першим діючим подвійним чемпіоном і пішов заробляти свої мільйони у боксерському ринзі на пару з Флойдом Мейвезером. Потім була програна війна Хабібу і славетне повернення з «виносом» Серроне.

Натомість Порьє в наступні роки здобув собі славу непоступливого бійцівського пса та дійшов до статусу тимчасового чемпіона світу в легкій вазі. В об’єднуючому протистоянні з Нурмагомедовим, він, як і Конор, капітулював в тісних «обіймах» орла. Через рік Дастін повернувся та у пекельній «м’ясорубці» перебив Дена Хукера. 

Передумови для реваншу з’явилися восени 2020-го, коли американець та ірландець у твіттері домовилися про благодійну сутичку у Дубліні. Мудрий Дана Уайт, помітивши, що «вода починає підігріватися», трішки поторгувавшись, дав Порьє достатньо грошей та назначив битву на 24 січня. Місце зустрічі – острів Яз в Абу-Дабі.

Цікаво, що під час розкручування бою ми вдруге підряд не побачили традиційного Конора. Ні, Макгрегор не займався «трештоком» та не «залазив» у голову Дастіна. Навпаки, він висловлював йому максимальну повагу та навіть пожертував 500 тисяч доларів у благодійний фонд луїзіанця. 

Разом із цим ірландець підійшов до поєдинку шаленим фаворитом: у перемогу «діаманта» не вірив майже ніхто. А даремно. 

Хедлайнери вийшли на сцену після швидкої перемоги ексчемпіона «Беллатор» Майкла Чендлера. Правий прямий в корпус та лівий хук у голову від американця звалили новозеландського ударника Хукера ще в першій п’ятихвилинці. 

Побоювання, що головна подія ранку (для американців вечору) завершиться так само швидко, були, але вони не справдилися.  Конор розпочав активно, але досить скоро Дастін перевів його на підлогу та підтягнув до стінки. Більшу частину раунду бійці провели саме там. Під кінець вони повернулися у центр октагону і Макгрегор декілька разів чудово влучив у голову американця, ймовірно, забравши стартовий відрізок собі. 

Друга п’ятихвилинка стала золотим часом усіх, хто наважився поставити кругленьку суму на перемогу Порьє (особливо для тих, хто поставив на нокаут). Після короткої перерви Конор почав посилено захищатися від лоу-кіків Дастіна, якими він уже встиг трохи пошкодити ногу ірландця. Макгрегору вдавалося ловити удари «діаманта» руками, проте розвинути ці перехоплення він не зміг. А потрібно було. 

Трохи «відбиті» кінцівки сповільнили Конора. Це дозволило Порьє затягнути його в режим фронтальної рубки та влучити кількома гарними пострілами в голову. В цей момент я вкотре відчув клятий відчай – легкі гроші були так близько. 

Конора «повело». Можливо не дуже очевидно, але я слідкую за ММА з 2008 року і бачив його перший бій з Нейтом Діасом. Як і тоді, Макгрегор піджався до сітки і в момент, чи то спроби тейкдауну, чи то невдалого ухиляння, зловив праву руку Дастіна своїм обличчям. Душити чи добивати ірландця потреби не було. 

Конор вперше в житті програв нокаутом, а Дастін шикарно розпочав 2021-й рік. Думаю, що тепер замість мрії Уайта – «Макгрегор-Нурмагомедов 2», нас чекає третє протистояння Конора та Порьє. Хоча , десь у Стоктоні свій вечірній косяк докурює Діас, який теж не проти трилогії з ірландцем. І особисто для мене, це був би ідеальний варіант.

Конор у нокауті: як Дастін Порьє перебив Макгрегора

Надрукувати
мітки:
коментарів