Поділитись:

На Театральному майдані потрібні багатоповерхівки, а не "підземка", – луцький архітектор

Понеділок, 29 серпня 2016, 18:51

На Театральному майдані Луцька потрібно звести декілька багатоповерхівок, адже зараз він несиметричний. Такої думки колишній керівник історико-культурного заповідника "Старий Луцьк", а нині – голова обласної організації Національної спілки архітекторів України Тарас Рабан.

"Майдан – це дуже складна містобудівна структура і я не наважусь говорити, що з ним робити. В першу чергу потрібно оголосити конкурс на краще впорядкування площі", – розповів він в інтерв'ю "Волинь24".

Із його слів, близько десяти років тому подібний конкурс вже був. Зокрема, на ньому були представлені й "достойні пропозиції".

"Пропонувалося зробити площу симетричною. Там, де зараз галерея мистецтв, побудувати висотку дев'яти- чи шістнадцятиповерхову, такі ж будівлі поставити там, де готель "Україна". Вони замкнули б цю площу і зробили її симетричною. Але, якщо тут шум йде за вісім мільйонів гривень, то там і 80 мільйонами не обійшлося б", - зазначив Тарас Рабан.

Водночас Рабан вважає, що безпосередньо площу перебудовувати непотрібно, мовляв пам'ятник Лесі Українці, драмтеатр та історичні будівлі "тримають" її.

Натомість звідти, на його думку, потрібно забрати дерев'яні кіоски з сувенірами.

Окрім цього, екс-директор історико-культурного заповідника виступає проти будівництва підземного переходу з підземним торговим центром на головній площі міста та проти надбудови виставкового залу над туалетом.

"Площа має своє обличчя, але воно зараз жорсткувато-неохайне, її треба причесати", - резюмував голова обласної Спілки архітекторів.

Надрукувати
мітки:
коментарів