Поділитись:

Хто зі світових лідерів вакцинувався від COVID-19

П'ятниця, 22 січня 2021, 18:19

Понад 50 країн світу почали вакцинувати населення від коронавірусу. Одними з перших нарівні з медиками щеплення роблять державні лідери. По-перше, переважно вони люди у віці, а, по-друге, прагнуть підвищити суспільну довіру до вакцинації.

«Слово і діло» пише про те, хто зі світових лідерів вже прищепився від COVID-19.

У середині грудня від коронавірусу вакцинувався прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху. Він був першим, хто це зробив в Ізраїлі. Разом із ним вакцину компаній Pfizer і Biontech отримав міністр охорони здоров'я. 

«Невелика ін'єкція для людини – величезний крок для здоров'я всіх. Зробіть щеплення», – закликав Нетаньяху.

Процедуру проводили в прямому ефірі, щоб на особистому прикладі спонукати населення вакцинуватися.

Ще до свого вступу на посаду прищепився від коронавірусу Джо Байден. Він також зробив це у прямому ефірі: 

«Я роблю це, щоб продемонструвати, що люди повинні бути готові, коли буде доступна вакцинація. Нема про що турбуватися».

Віцепрезидентка Камала Гарріс теж вакцинувалася.

У січні вакцинувався президент Туреччини Реджеп Ердоган. Йому ввели дозу китайського препарату Sinovac.

Російським препаратом «Спутник V» прищепився президент Гвінеї Альфі Конде.

Вакцинувалися препаратом Pfizer також президент Румунії Клаус Йоганніс, президент Словаччини Зузана Чапутова, президент Греції Катерина Сакелларопулу, президент Чехії Мілош Земан. 9 січня вакцинувалися королева Великої Британії Єлизавета II та її чоловік принц Філіп. Однак в Букінгемському палаці не повідомили, якою саме вакциною.

У Ватикані в січні стартувала вакцинація, і щеплення вже зробив Папа Римський Франциск. Ще до цього він закликав людей вакцинуватися від коронавірусу: 

«Я вважаю, що з етичної точки зору кожен повинен вакцинуватися, це етичний момент, так як ви ризикуєте не тільки своїм здоров'ям, своїм життям, а й життям інших».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів