Поділитись:

Волинських посадовців судитимуть за хабар

Понеділок, 29 серпня 2016, 17:12
Волинських посадовців судитимуть за хабар

Начальника та заступника начальника відділу доходів і зборів з фізичних осіб Володимир-Волинської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Волинській області судять за вимагання і одержання неправомірної вигоди.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

Посадовці обвинувачуються у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України.

Як встановило слідство, 29 березня 2016 року начальник відділу за попередньою змовою зі своїм заступником вимагали й одержали від одного з підприємців 3 000 гривень за зменшення розміру штрафних санкцій, що мали бути на нього накладені.

Гроші підприємець віддав керівнику відділу, а той уже потім поділився із заступником.

Не гребував начальник відділу податкової інспекції брати гроші й зі "своїх". Наступного дня він висунув вимогу двом підлеглим - передати йому 326 та 548 гривень як компенсацію за не отриману щомісячну премію. Побоюючись негативних наслідків, підлеглі того ж дня виконали цю вказівку.

24 червня 2016 року начальник відділу вимагав та одержав від ще одного підприємця 300 гривень неправомірної вигоди за вирішення питання про відновлення свідоцтва платника єдиного податку. Гроші він віддав своєму заступнику.

А вже 30 червня 2016 року обоє посадовців були затримані "на гарячому" – у момент одержання 2200 грн., які вимагали від місцевого підприємця за вирішення питання про переведення його із загальної системи оподаткування на спрощену.

Наразі податківці відсторонені від своїх посад.

Надрукувати
мітки:
коментарів