Поділитись:

Без грипу, але з ГРВІ: де на Волині хворіють найбільше

Четвер, 21 січня 2021, 10:01
Без грипу, але з ГРВІ: де на Волині хворіють найбільше

У Волинській області інтенсивний показник захворюваності на ГРВІ становить 359 на 100 тисяч населення (вищий від середньо державного на 8 %) та нижчий від епідемічного порогу на 37 %. Локальне перевищення зареєстровано у Шацькому районі.

Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр МОЗ.

Упродовж останнього тижня в області на ГРВІ захворіли близько 4 тис. волинян, із них 28 % – це діти віком до 17 років (понад 1 тис.). Близько трьох відсотків від загальної кількості захворілих госпіталізовано. Серед них 75 % – це дорослі особи. Летальних випадків за цей час виявлено не було.

Штами вірусу грипу не виділялись.

З початку епідемічного сезону гострими респіраторними вірусними інфекціями перехворіли вже близько 78 тис. мешканців області (7,5 % населення), що на 8,5 тис. більше ніж попереднього сезону.

В Україні зафіксовано спорадичне географічне поширення грипу. Переважає циркуляція вірусу типу В, що характерно для даного періоду часу, також реєструється грип А (А(H1N1)). Вказані віруси входять до складу вакцин проти грипу на епідсезон 2020-2021рр.

 

За минулий тиждень інтенсивний показник захворюваності на грип та ГРВІ в Україні нижчий епідемічного порогу на 32 % та становить 331,5 на 100 тис. населення, а також на 7,3 % вищий за аналогічний період минулого сезону. У більшості регіонів України перевищення епідемічного порогу не реєструвалось (за винятком Запорізької області). Інтенсивність епідемічного процесу ГРВІ знаходилась на низькому рівні.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів