Поділитись:

П’яний заступник міністра в Києві штовхав патрульних і кричав про свою посаду

Четвер, 21 січня 2021, 09:05

фото: "Обозреватель" 

Заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Віталій Немілостівий не лише їздив нетверезим Києвом, а й зчепився з патрульними поліцейськими та хвалився своєю посадою, коли його зупинили.

Про випадок повідомили в патрульній поліції, а ім'я порушника назвала Українська правда. 

"Нещодавно пізно вночі на вулиці Жилянській екіпаж київських патрульних зупинив автомобіль Mercedes, водій якого порушив правила дорожнього руху, а саме: порушив вимоги дорожнього знаку 5.7.1 "Виїзд на дорогу із одностороннім рухом". Під час спілкування виявилося, що за кермом перебуває водій з ознаками алкогольного сп’яніння. Інспектори запропонували водієві пройти огляд на стан алкогольного сп’яніння, на що він відмовився. Натомість керманич повідомив інспекторам, що він – заступник міністра з питань стратегічних галузей та промисловості України, а також пред’явив відповідне посвідчення підтвердження своєї посади разом із документами для керування транспортним засобом. Під час розгляду адміністративної справи за порушення правил дорожнього руху, водій підійшов до патрульних, закинув до салону службового автомобіля ключі від свого авто та повідомив, що він йде з місця", – йдеться у повідомленні патрульної поліції. 

Патрульні скомандували водієві залишатися на місці, однак той не реагував. Натомість почав погрожувати посадою, штовхати патрульних та шарпати за формений одяг. На що патрульні, згідно зі ст. 45  ЗУ "Про Національну поліцію", застосували до громадянина кайданки".

На водія інспектори склали адмінматеріали: протокол за ч. 1 ст. 130 (Керування у стані сп’яніння) КУпАП та постанову за порушення вимог дорожного знаку 5.7.1 "Виїзд на дорогу із одностороннім рухом", а також протокол про адмінзатримання. Адміністративні матеріали направлені до суду, який прийме рішення у цій справі.

Патрульні зазначають, що "фрази "я заступник міністра", "а ви знаєте, хто мій дядько", "поговоріть по телефону" та подібне ніяк не діє на патрульну поліцію", бо існує закон і відповідальність за порушення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 березня 2024
13 березня 2024
23 лютого 2024
20 лютого 2024
16 лютого 2024
19 січня 2024
13 січня 2024
22 листопада 2023
12 листопада 2023
10 листопада 2023