Поділитись:

Експерименти з ув'язненими: в Україні побудують "модельні в'язниці"

Четвер, 21 січня 2021, 00:15
Експерименти з ув'язненими: в Україні побудують «модельні в'язниці»

В Україні побудують нові слідчі ізолятори – так звані "модельні в’язниці", – в яких ув'язнені зможуть працювати, заробляти гроші та готувати собі їжу.

Про це повідомляє Суспільне.

Як зазначив міністр юстиції Денис Малюська в ефірі каналу "Дім", перші такі установи з’являться у Києві та Львові і запрацюють, ймовірно, у 2022 році. Вони стануть певною тестовою платформою, де будуть перевірятися всі інновації, які вже запроваджено за кордоном. Зокрема, планується зробити основний акцент на нормалізації життя людини.

"Наразі у в'язниці в’язень, навпаки, відвикає від нормального життя: за нього готують їжу, йому подають, його дисциплінують, він сидить або в камері, або на годину виходить на вулицю "потинятися" двориком. Це не адаптація людини до нормального життя, це навпаки її деградація", – пояснив міністр.

За його словами, у в'язницях нового формату люди матимуть змогу ходити на роботу, заробляти гроші, купувати на ці гроші продукти, з яких зможуть приготувати собі їжу. Міністр юстиції зазначив, що такі нововведення дозволять навчити тих, хто перебуває за ґратами, заробляти гроші, прораховувати свій бюджет та дозволить адаптувати до нормального життя у суспільстві після відбування покарання.

У "модельних в'язницях" також буде змінено систему охорони по периметру. Зокрема, буде впроваджено динамічну охорону, тобто співробітники пенітенціарної системи стежитимуть за безпекою зсередини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів