Поділитись:

На корм і "хащі" для мешканців зоопарку: як у Луцьку утилізують ялинки

Четвер, 21 січня 2021, 05:35
На корм і

У Луцьку комунальники розпочали збір та утилізацію новорічних дерев. Утилізація новорічних дерев розпочинається з сортування на сміттєвих майданчиках, розповів Суспільному комунальник Юрій Подлевський.

Частину ялинок, які з зеленими голками, вивозять на потреби зоопарку. Решту хвої забирають на комунальне підприємство, де використовують для обігріву приміщень.

Зі слів Юрія Подлевського, 19 січня дві машини хвойних доставили у зоопарк – там приймають сосни та ялинки від комунальників і лучан.

Директорка зоопарку Людмила Денисенко зазначила, що дерева мають бути ретельно очищені від штучних прикрас та іншого сміття. Каже: зеленіші та пишніші ялики віддають на корм тваринам, таким як лані європейські, олені, вівці та кози.

Ялинки, створені руками, зі слів керівниці звіринця, можуть підійти лише приматам. Такі хвойні дерева працівники зоопарку прикрашають овочами та фруктами, тож тварини використовують їх як розвагу.

Під час масової доставки хвойних, каже Людмила Денисенко, у кожному вольєрі зроблять хащі, аби тварини мали сховок та почували себе в умовах, наближених до природніх.

Мешканцям багатоквартирних будинків, зокрема, на вулиці Липинського в Луцьку правління ОСББ нагадали за утилізацію. Кажуть: просять, аби люди складали новорічні дерева біля сміттєвих баків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів