Поділитись:

Головне у Луцьку за середу, 20 січня

Середа, 20 січня 2021, 21:00
Головне у Луцьку за середу, 20 січня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» спеціально для наших читачів ще раз прогорнула стрічку новин і відібрала інформацію про найцікавіші та найважливіші події в Луцьку, про які ми писали у середу, 20 січня.

Про те, що мер Луцька пригрозив керівнику «Теремно-Хліб»

Під час засідання виконкому Луцької міської ради стало відомо, що місто втратило 400 тисяч гривень через діяльність ПрАТ «Теремно Хліб».

Ігор Поліщук пригадав інцидент, через який місто втратило гроші. 

«Ви виграли конкурси і зволікали з укладенням договору. Внаслідок цього місто втратило кошти, орієнтовно, 400 тисяч гривень. Якщо ви будете проваджувати свою діяльність таким чином, якщо ваше підприємство буде з такою “повагою” відноситися до міста, бюджету та інших підприємців, то ваших тимчасових споруд у Луцьку не буде», – сказав очільник обласного центру Волині голові правління ПрАТ «Теремно Хліб» Віктору Зомберу

Більше – за посиланням.

Про те, як волинянка не повернулася додому після гостювання: її знайшли в заметі снігу

59-річна жителька села Згорани Любомльського району не повернулася додому після вечірнього гостювання в односельців. За допомогою до правоохоронців звернулися її діти, що нині проживають у Харкові й не мали можливості розшукати жінку.

Правоохоронці оперативно розшукали чоловіка, з яким вона перебувала у гостях, встановили ймовірний маршрут повернення жінки, «прочесали» навколишні території та виявили її на одній із вулиць села: вона лежала у заметі снігу, як з’ясувалося згодом, десь близько години.

На місце поліцейські викликали швидку медичну допомогу. Нині громадянка перебуває в лікарні. Детальніше – тут.

Про те, що у Луцьку після купання в ополонці 10-річний хлопчик втратив свідомість

Медики швидкої розповіли, що дитина на пляжі біля річки Стир була з сім'єю. Коли хлопчик виходив із води, то втратив свідомість. Дитину госпіталізували в обласну дитячу лікарню.

Педіатр Волинського дитячого медоб’єднання Лариса Видиборець повідомила, що нині дитина почувається добре та скарг на самопочуття немає. Зі слів лікарки, при зануренні в холодну воду у хлопчика стався судинний спазм. Наразі дитина – під наглядом медиків.

«Занурення в крижану воду – досить сильний стрес для організму, бо йде викид адреналіну, що призводить до прискорення серцебиття. Може бути і раптова зупинка серця, і всіх життєво важливих функцій, тож є ймовірність отримати клінічну смерть», – зауважила лікарка.

Більше інформації – за посиланням.

Про те, як на Рівненщині «спалили» волинян зі 100 кілограмами щуки 

Під час патрулювання території поблизу села Хрінники в поле зору патрульних потрапив автомобіль «Opel Vivaro» із непрацюючою фарою.

Під час спілкування із поліцейськими водій, 30-річний житель міста Ковель, помітно нервував, однак надав патрульним дозвіл на огляд автомобіля. Крім нього, у салоні перебували ще троє пасажирів, мешканців Волині.

Правоохоронці виявили 69 щук загальною вагою 102 кілограми. Як зізнались чоловіки, щуку виловили у місцевому водосховищі. Подробиці – тут.

Про те, яким буде стадіон на Теремнівській у Луцьку 

КП «Луцькводоканал» планує збудувати на вулиці Теремнівській спортивний комплекс з системою відеоспостереження. А згодом організовувати змагання під патронатом Луцької міської ради та на загальнодержавному рівні.

Зі слів очільника «Луцькводоканалу» Віктора Гуменюка, зараз готують документи для оформлення, внесення в реєстр. Про вартість будівництва такого комплексу говоритимуть, коли знайдуть проєктанта. Проте розглядають різні джерела фінансування. 

Головне у Луцьку за середу, 20 січня

Детальніше – за посиланням.

Про те, що розповіла про втрату нюху та смаку при COVID-19 луцька лікарка 

Як відомо, коронавірус може дати багато ускладнень. І ці ускладнення різні у кожного пацієнта. Проте безпомилковою ознакою того, що у вас COVID-19, є втрата чутливості смакових та нюхових рецепторів. І якщо одні хворі не відчувають запахи кілька днів, то інші – кілька місяців. І в останніх це викликає неабияке занепокоєння. 

ІА «Конкурент» на цю тему поспілкувалося з Людмилою Левчук – сімейною лікаркою КП «Луцький центр первинної медичної допомоги», яка працює в амбулаторії №8 у селі Зміїнець.

Що з цього вийшло – читайте у нашому матеріалі «Не нюхайте бензин і парфуми: луцька лікарка розповіла про втрату нюху та смаку при COVID-19».

Інші цікаві та важливі новини:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів