Поділитись:

Польща хоче зміцнити кордон з Україною

Понеділок, 29 серпня 2016, 14:31

Міністр внутрішніх спав і адміністрації Польщі Маріуш Блащак вважає, що необхідно укріпити східний кордон та збільшити чисельність співробітників прикордонної служби. Такою, на його думку, має бути відповідь на нові загрози безпеці.

Маріуш Блащак запевнив, що захист східного кордону – зовнішнього кордону Європейського Союзу – є одним із головних завдань його відомства. Його укріпленню мають служити, зокрема перемовини з Україною та Білоруссю, – повідомляє Польське радіо.

Він також наголосив, що євросоюзний механізм релокації біженців не вирішує міграційної кризи, а навпаки – притягує чергові хвилі мігрантів. На думку міністра внутрішніх справ, країни ЄС повинні передусім зосередитися на укріпленні зовнішніх кордонів Спільноти.

"Ситуація в Німеччині є значно складнішою з огляду на міграційну кризу, ніж у Польщі", – сказав міністр внутрішніх справ Польщі.

"Попередня міністр внутрішніх справ пані Тереза Піотровська порушила солідарність Вишеградської групи щодо прийому тисяч іммігрантів з Близького Сходу та Північної Африки. Моя позиція інша. Вважаю, що це була помилка, варта покарання. Після розмов з відповідниками зі Словаччини, Чехії та з Угорщини я все більше переконуюсь, що це була погана ініціатива, коли йдеться про наслідки для солідарності та співпраці для наших партнерів", – підкреслив Блащак.

"Не випадкового у НАТО під час саміту вирішили, що у Польщі будуть розташовані війська Альянсу та американські війська, не випадково ми пам'ятаємо про напади на Грузію та Україну", – наголосив міністр внутрішніх справ.

Надрукувати
мітки:
коментарів