Поділитись:

Майже п’ять тисяч волинян скористалися правом на податкову знижку

Середа, 20 січня 2021, 08:11
Майже п’ять тисяч волинян скористалися правом на податкову знижку

Задля отримання податкової знижки до державних податкових інспекцій Волині торік подали 4 925 громадян. До повернення у вигляді податкової знижки вони задекларували 11,5 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб.

Майже 10 мільйонів гривень податкової знижки волиняни-декларанти ще торік отримали на вказані ними рахунки, – повідомили в ГУ ДПС у Волинській області. 

Оскільки з 1 січня 2021 року в Україні розпочалася кампанія декларування доходів, отриманих у 2020 році, в Головному управлінні ДПС у Волинській області пропонують декларантам скористатися можливостями Електронного кабінету для формування і подання річної податкової декларації. Подання декларації онлайн не вимагає візиту до державної податкової інспекції.

«Отож, якщо Ви маєте підтверджувальні документи понесених витрат в зв’язку з оплатою навчання, усиновленням, сплатою страхових внесків за довгостроковими договорами страхування життя, або ж пенсійні внески в межах недержавного пенсійного страхування, чи отримали послуги репродуктивної медицини, декларацію можна подати через Електронний кабінет на веб-порталі ДПС України. У такому випадку декларація для заповнення вже міститиме частково заповнені дані на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, та відомостей щодо об’єктів нерухомого (рухомого) майна. А це означає, що громадянин не витрачатиме час для внесення даних, які вже є в базах ДПС», – зазначає начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

В Електронному кабінеті передбачена можливість надання в електронному форматі копій первинних документів як додатків до декларації в онлайн-режимі.

Звертаємо увагу, що податкова знижка може бути надана винятково резиденту України, який має реєстраційний номер облікової картки платника податку.

Пропонуємо переглянути тематичний відеоурок про те, як правильно заповнити і подати річну податкову декларацію через Електронний кабінет за посиланням.

Нагадаємо, що річна податкова декларація для отримання податкової знижки подається по 31 грудня 2021 року за підсумками 2020 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
13:36
24 квітня 2024
23 квітня 2024
20 квітня 2024