Поділитись:

Як вибрати ідеальний конструктор Лего для дитини?*

Понеділок, 18 січня 2021, 14:19
Як вибрати ідеальний конструктор Лего для дитини?*

Конструктор — захоплююча й корисна гра для дітей різного віку. В асортименті LEGO є набори і для малюків, і для підлітків, тому для багатьох батьків вибір стає проблемою. Враховуючи ціну, кожен хоче обрати ідеальний набір, який точно сподобається дитині. Кілька порад допоможуть це зробити.

Критерії вибору конструктора 

Важливі критерії допоможуть зорієнтуватися в тисячах наборів від Lego. Перш за все це:

  • вік;
  • стать;
  • інтереси та хобі.

Конструктори для різного віку відрізняються розміром деталей та складністю. Для найменших головною є безпека іграшки, тому в наборах Lego Duplo для дітей 2-3 років можна побачити великі деталі, які неможливо проковтнути. Зроблені вони з гіпоалергенного пластику. Ці іграшки допомагають дитині пізнати світ, тому серед них популярними є домашні тварини, машинки, овочі та фрукти. 

Для 4-6 років призначені набори, в яких великих деталей більше, ніж маленьких. Конструктори на 7-9 років повністю складаються з дрібних частинок. Для 10+ Лего підготував не лише дрібні детальки, а й сюжети, над якими треба замислитися. 

Конструктори для хлопчиків та дівчаток

Розподіл іграшок на дівчачі та хлопчачі досі лишається стереотипним: дівчатам — ляльки, хлопцям — машинки. За допомогою Лего цей стереотип можна й підтримати, й розвінчати.

Компанія пропонує декілька серій з дівчачими персонажами. Серед них є і принцеси з домашніми улюбленцями, і будиночки з меблями. Найпопулярніша серія — Lego Friends, про дружбу кількох дівчат. Проте в асортименті Лего не менше й універсальних наборів, які можна купити і дівчинці, і хлопчику. Безліч сюжетів із героями мультфільмів, тваринами, транспортом, будуванням міста доступна для різних вікових категорій.

Суто хлопчачі набори для винахідників, науковців, техніків теж можуть стати прекрасним подарунком дівчинці, якщо вона захоплюється цими темами. Лего допомагає пізнавати світ та самих себе, тому не обмежуйте дітей і даруйте їм те, що розвиває уяву, логіку, мислення.

Надрукувати
мітки:
коментарів