Поділитись:

Скільки коштують і як працюватимуть "розумні" зупинки у Луцьку

П'ятниця, 15 січня 2021, 22:01

У Луцьку встановлять дев'ять “розумних” зупинок та 22 інформаційних табло, що показуватимуть розкладу руху тролейбусів і маршруток.

За словами заступниці начальника управління міжнародного співробітництва та проєктної діяльності Луцької міськради Анна Вінцюк, на облаштування розумних зупинок витратять 6,5 мільйонів грантових гривень.Про це повідомляє "Суспільне".

Першу "розумну" зупинку нині встановлювали  в центрі міста.

"Розумні"зупинки – це грантовий проєкт, який фінансує Німеччина. Кошти підуть на встановлення цього інфраструктурного елементу у місті. Роботи по електриці, підведенні інтернету, каналів передачі даних – вже за кошти Луцької міської ради, - каже Анна Вінцюк.

Зараз у міській раді працюють з підрядником, налаштовують "розумне" інформаційне табло. Це буде LED-табло з яскравими великими літерами та цифрами, буде чітко видно, де автобус, де тролейбус.

"Загалом встановлення зупинок і табло, за сприятливих погодних умов, планують завершити до кінця лютого цього року", - каже Анна Вінцюк.

Нагадаємо, з 23 листопада 2020 року комунальники розпочали демонтаж старих зупинок громадського транспорту у Луцьку. Директор департаменту житлово-комунального господарства міськради Микола Осіюк тоді розповідав, що “розумні зупинки” та інформаційні табло у Луцьку мали б встановити до кінця 2020 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів