Поділитись:

Перебував у розшуку з 2019: на Сумщині затримали волинянина, який ґвалтував падчерку (фото)

П'ятниця, 15 січня 2021, 09:40

Працівники управління карного розшуку поліції області спільно із прикордонниками Сумського загону затримали 43-річного жителя Волинської області, який перебував у розшуку з 2019 року.

Про це повідомляє пресслужба поліції Сумської області. 

У ході проведення оперативно-розшукових заходів поліцейські спільно із прикордонниками затримали у Сумському районі чоловіка при спробі перетину державного кордону задля уникнення відповідальності, який розшукувався поліцією Волинській області. Його підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 152 Кримінального кодексу України «Зґвалтування» та ч. 2 ст. 156 Кримінального кодексу України «Розбещення неповнолітніх». 

Встановлено, що у 2018 році зловмисник проживав спільно із жителькою Волинської області та її малолітньою донькою. Користуючись відсутністю жінки вдома, чоловік ґвалтував її 10-річну доньку та вчиняв розпусні дії відносно неї.

У серпні 2020 року йому було повідомлено про підозру у вчинені цих злочинів та суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Проте підозрюваний залишив місце проживання й переховувався від правоохоронців.

Наприкінці вересня 2020 року зловмисника оголосили в розшук, а 14 січня 2021 року затримали під час спроби виїхати у Російську Федерацію, відтак надалі він перебуватиме за ґратами.

Зауважимо, що санкцією ч.4 ст. 152 КК України за зґвалтування особи, яка не досягла чотирнадцяти років, передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів