Поділитись:

На Волині волонтери-податківці допомагають підприємцям переходити в онлайн

П'ятниця, 15 січня 2021, 15:32

На Волині ветерани податкової служби допомагають представникам підприємництва та громадянам отримати кваліфікований електронний ключ та стати активним користувачем електронних сервісів ДПС України.

Про це повідомили в пресслужбі управління ДПС у Волинській області.

Зокрема, у Центрах обслуговування платників Володимир-Волинської ДПІ, Ковельської ДПІ та Нововолинської ДПІ ветерани податкової служби консультують платників податків щодо заповнення і подання документів для отримання кваліфікованого електронного ключа та роботи в Електронному кабінеті на веб-порталі ДПС України. Тож у період річного звітування кожен підприємець має можливість отримати консультаційну та практичну допомогу щодо заповнення і подання звітності через мережу інтернет, – наголошують у податковій службі краю.

Інформаційні послуги волонтерів-ветеранів ДПС також допоможуть громадянам-декларантам відмовитися від паперової декларації і звітуватися перед податковою службою через Електронний кабінет.

«Саме у перші місяці нового фінансового року Центри обслуговування платників приймають найбільшу кількість відвідувачів, котрі подають річну звітність. Щоб запобігти утворенню черг та виконати карантинні вимоги, ми пропонуємо нашим платникам скористатися електронним форматом звітування. Конкретні рекомендації щодо формування кваліфікованого електронного підпису можна отримати у Центрах обслуговування платників Володимира-Волинського, Ковеля та Нововолинська до закінчення січневого локдауну. Потім податківці-ветерани консультуватимуть представників малого бізнесу у найбільших торгових центрах – саме там, де найбільша кількість представників мікробізнесу здійснюють свою діяльність», – зазначає начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Про місця та години роботи таких інформаційних центрів в обласному центрі та інших містах у податковій службі Волині поінформують додатково. Наразі запрошують підприємців та громадян, які обслуговуються у Володимир-Волинській ДПІ, Ковельській ДПІ та Нововолинській ДПІ, скористатися наданою можливістю з допомогою волонтерів ДПС заповнити необхідні документи, отримати кваліфікований електронний ключ, щоб надалі самостійно працювати в Електронному кабінеті.

Нагадаємо, що Центри обслуговування платників працюють із відвідувачами з 8:00 до 17:15 у понеділок-четвер, а в п’ятницю з 8:00 до 16:00. Обідня перерва – з 12:00 до 13:00.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів