Поділитись:

Чи стане другий рік пандемії коронавірусу важчим за перший

Четвер, 14 січня 2021, 23:41
Чи стане другий рік пандемії коронавірусу важчим за перший

Експерти ВООЗ припускають, що  у 2021 році ситуація із пандемією коронавірусу буде важчою, ніж у 2020-му.

Про це заявив на пресконференції директор програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій Майкл Райан, - інформує "Суспільне".

"Ми вступаємо в другий рік пандемії, і він може бути важчим, враховуючи динаміку передачі вірусу і низку проблем, які ми спостерігаємо", – повідомив Райан.

За словами представників ВООЗ, у Північній Америці та Євразії склалася ситуація "ідеального шторму", – наступ холодів, скупчення людей у приміщеннях та порушення соціального дистанціювання разом різко посилили передачу вірусу.

Як наслідок, після кількох тижнів падіння числа нових випадків COVID-19, за останні кілька днів сталося їх різке зростання до 5 мільйонів нових випадків на тиждень. Експерти ВООЗ переконані, що максимальні показники ще не досягнуті. Технічний керівник програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій Марія Ван Керхове попередила, що організація очікує різке погіршення епідеміологічної ситуації в країнах Європи після свят.

Крім того, Марія Ван Керхове наголосила на небезпеці нового, більш заразного штаму COVID-19, виявленого в Британії, який вже встиг поширитися багатьма країнами світу. Вона висловила побоювання, що через це розвиток пандемії буде тривати за схемою "пік захворюваності – спад", що є далеким від оптимістичного сценарію розвитку ситуації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів