Поділитись:

З початку епідсезону на ГРВІ захворіли близько 74 тисяч волинян

Четвер, 14 січня 2021, 15:50
З початку епідсезону на ГРВІ захворіли близько 74 тисяч волинян

Упродовж останнього тижня на Волині на ГРВІ захворіли близько 3 тис. волинян, із них 44 % – це діти віком до 17 років (понад 1 тис.). Штами вірусу грипу не виділялись. Близько одного відсотка від загальної кількості захворілих госпіталізовано. Серед них 50 % – це дорослі особи. Летальних випадків за цей час виявлено не було.

Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр МОЗ.

У Волинській області інтенсивний показник захворюваності становить 261 на 100 тисяч населення (вищий від середньо державного на 11 %) та нижчий від епідемічного порогу на 54 %. Локальні перевищення зареєстровані у Любомльському та Шацькому районах.

З початку епідемічного сезону гострими респіраторними вірусними інфекціями перехворіли вже близько 74 тис. мешканців області (7,2 % населення), що на 8 тис. більше ніж попереднього сезону.

За даними епідеміологічного нагляду в Україні зафіксовано спорадичне географічне поширення грипу. Переважає циркуляція вірусу типу В, що характерно для даного періоду часу, також реєструється грип А (А(H1N1)). Вказані віруси входять до складу вакцин проти грипу на епідсезон 2020-2021рр.

За минулий тиждень інтенсивний показник захворюваності на грип та ГРВІ в Україні нижчий епідемічного порогу на 51 % та становить 234 на 100 тис. населення, а також на 8,5 % вищий за аналогічний період минулого сезону. 

Епідемічний поріг в усіх регіонах України знаходиться на неепідемічних рівнях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів