Поділитись:

Держслужбовці зможуть працювати до 70 років – Зеленський підписав закон

Четвер, 14 січня 2021, 04:10
Держслужбовці зможуть працювати до 70 років – Зеленський підписав закон

Президент Володимир Зеленський підписав закон № 1086-ІХ, згідно з яким державний службовець за рішенням органу, де він працює, може бути залишений на державній службі після досягнення 65-річного віку – якщо сам на це погодиться.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Цей законопроєкт Верховна Рада ухвалила 16 грудня 2020 року. Згідно з документом, рішення про продовження строку перебування на держслужбі потрібно ухвалювати щороку, але не більш як до досягнення держслужбовцем 70-річного віку.

Термін перебування на службі в органах місцевого самоврядування можна буде продовжувати, але не більш як на п'ять років за рішенням сільського, селищного, міського голови, голови районної, районної у місті, обласної ради.

Також, відповідно до закону, у новостворених органах державної влади, що були утворені протягом дії карантину, добір на посади держслужби в установленому Кабінетом міністрів порядку не проводиться. Призначення на посади в таких органах здійснюються винятково за результатами конкурсу.

«Конституція України не передбачає обмежень щодо реалізації права на працю в цілому. Держава повинна створювати умови для повного здійснення громадянами права на працю та гарантувати рівні можливості у виборі професії та роду трудової діяльності», – йдеться в пояснювальній записці до законопроєкту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів